U bent hier

Voortzetting procedure nieuwbouwproject Scouts Casa Oostduinkerke

Begin oktober raakte bekend dat vakantiecentrum La Rose des Sables de deuren sluit. Omdat deze locatie ook veel troeven heeft, onderzocht gemeente Koksijde ook deze piste. Maar na een grondige analyse blijft het eerder voorgestelde nieuwbouwproject een veel betere optie.

Overgangsperiode

Scouts Casa Oostduinkerke: “We zijn als werkgroep heel tevreden dat het gemeentebestuur de vooropgestelde investering in de infrastructuur voor onze werking herbevestigd heeft. Het project liep ondertussen om diverse redenen wat vertraging op. Samen met het gemeentebestuur werd gekeken voor extra steun tijdens deze overgangsperiode. Zo kan de leidingsploeg op vrijdagavond vergaderen in het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke (Erfgoedhuis Bachten de Kupe). Op zaterdagnamiddag opent, naast de grote zaal van de gemeenteschool, ook de Bolledroom de deuren voor ons. Het tot de nok gevulde krachtballokaal, ook bekend als ons tijdelijk materiaalkot, wordt ook een stuk toegankelijker. Een deel van het kampmateriaal vindt een nieuwe locatie in de buurt. Indien er nog obstakels zouden zijn voor onze werking, staat het gemeentebestuur klaar om ons bij te staan.”

Wanneer kan de scouts in het nieuwe lokaal?

Maandag 18 december zal het college van burgemeester en schepenen de nieuwe aanbesteding goedkeuren. Daarna kunnen aannemers inschrijven, worden de offertes gecontroleerd en (na aanstelling) de bouw zou rond april 2024 kunnen starten. Na ongeveer een jaar zou het lokaal klaar zijn tegen april 2025. Deze termijnen hangen af van de snelheid waarmee de aannemer kan starten. Tijdens de werken blijft de scouts nauw betrokken.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We hebben alle pistes uitgebreid onderzocht, omdat we niet over één nacht ijs wilden gaan. Nu alles in kaart is gebracht, herbevestigen we dat de scouts van Oostduinkerke een nieuwe thuis krijgt. We hopen zo snel mogelijk te starten met de werken. Ik kijk uit naar het nieuwe scoutslokaal!”

Scouts Casa Oostduinkerke: “We kijken alvast uit naar de samenwerking en als werkgroep bedanken we ook de leidingsploeg voor hun wekelijks engagement. In deze regenachtige periode blijven ze vrijwillig de jeugd van Oostduinkerke en omstreken een leuke tijd geven.”

Vertel het verder