U bent hier

Nieuws

 • 18 september 2017

  Zaterdag 16 september overleed in het ziekenhuis in Veurne ereburger en gewezen paardenvisser Maurice Denecker op bijna 76-jarige leeftijd. De gemeente Koksijde maar vooral Oostduinkerke verliest met zijn heengaan een kleurrijke volksfiguur die niet alleen paardenvisser en herbergier was maar ook gedreven bezieler van talrijke initiatieven voor de gemeenschap.

  Maurice Denecker
 • 14 september 2017

  Tijdens de 'Veertiendaagse van de Veiligheid', een campagne die loopt van 9 tot 23 september, wil men extra aandacht besteden aan rookmelders. De slogan van de campagne is 'Elke minuut telt! Om deze campagne te ondersteunen, verkoopt de dienst Toerisme rookmelders en speciale stickers voor huisdieren.

  brandalarm
 • 12 september 2017

  Op 12 september 2017 brachten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een bezoek aan de Orde van de Paardenvissers. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging. Zij woonden er verschillende demonstraties bij zoals het vissen en het koken van de garnalen.

  Vorstenpaar ontmoet paardenvisser
 • 11 september 2017

  In het kader van deze Week van de Mobiliteit organiseert Koksijde voor de tweede keer de Dag van de Mobiliteit. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september (van 11 tot 18 u.) rond het gemeentehuis. Je kan er meedoen aan verschillende activiteiten over het thema verkeersveiligheid en mobiliteit. Wil je graag deelnemen aan de gratis spinningsessie? Schrijf je dan nog snel in!

  Week van de Mobiliteit 2017
 • 8 september 2017

  Op zaterdag 23 september is het precies 120 jaar geleden dat kunstschilder Paul Delvaux het levenslicht zag. Een verjaardag die in Koksijde niet onopgemerkt voorbijgaat. Het Paul Delvaux Museum zet die zaterdag voor iedereen van 10.30 tot 17.30 u. zijn deuren gratis open.

  Paul Delvaux
 • 7 september 2017

  Op 12 september 2017 brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een bezoek aan de Orde van de Paardenvissers. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging. Zij wonen er verschillende demonstraties bij zoals het vissen van de garnalen, het koken van de garnalen, ... .

  Vorstenpaar
 • 1 september 2017

  Op zondag 22 oktober is er in de duinen van Koksijde de UCI World Cup race Koksijde – Vlaamse Duinencross. Deze cyclocross wedstrijd is al jaren een topper onder de crossen en vanzelfsprekend is het deelnemersveld terug gevuld met al de wereldtoppers. Met de passage over de Heryghersduin en de Albertduin krijgen de renners een serieuze zandbak te verwerken. Allen daarheen!

 • 1 september 2017

  Op donderdag 19 oktober 2017 organiseert Provincie West-Vlaanderen het tweede Fietscafé. Kom om 19 uur naar De Grote Post in Oostende en verneem meer over het fietsbeleid in West-Vlaanderen en in de kuststreek in het bijzonder.

  fietsers aan de kust
 • 30 augustus 2017

  Koksijde, warme gemeente zet zijn schouders onder de 10-daagse van de geestelijke gezondheid met als thema ‘Samen veerkrachtig’.

  Stoer
 • 29 augustus 2017

  Vanaf 4 september wordt de Nieuwstraat afgesloten voor alle verkeer.

 • 29 augustus 2017

  Hou je van circus, theater en muziek? Dan moet je naar ‘Camping Cultuur’!

 • 18 augustus 2017

  Meeuwen.... ze zijn onlosmakelijk met de kust verbonden. Wist je trouwens dat ze meer dan voldoende voedsel vinden in de natuur? Voederen hoeft dus niet! (En is zelfs bij wet verboden).

  Gun meeuwen geen fastfood
 • 18 augustus 2017

  Wist je dat de Doornpannestraat en een stuk van de Guldenzandstraat als fietsstraat werd ingericht? Dat werd door de gemeenteraad van 26 juni goedgekeurd.

  Fietsstraat
 • 17 augustus 2017

  Open Monumentendag is het grootste culturele eendagsevenement in Vlaanderen. Dit feest van het onroerend erfgoed, kan elk jaar rekenen op een grote belangstelling. Ook in Koksijde is OMD al jarenlang een vaste waarde in de culturele kalender. Koksijde koos dit jaar, zondag 10 september, voor het Europees thema natuur onder de sprekende titel "Koksijde Natuur-lijk".

  Open Monumentendag 2017
 • 10 augustus 2017

  In het najaar gaan er een aantal openbare werken van start. Voor meer informatie kan u terecht op de website van Koksijde, waar de informatie regelmatig aangevuld wordt met de laatste stand van zaken.

  3Dbeeld ontwerp nieuwe Zeedijk

Pagina's