U bent hier

Goed nieuws: er is opnieuw een bankautomaat in Sint-Idesbald

Inwoners, tweederesidenten en bezoekers kunnen terecht in een gebouw dichtbij de rode lichten tussen de Zeedijk en de Strandlaan (Koninklijke Baan 330). Geld afhalen in het hartje van Baaldje is dus terug mogelijk. Net als in Koksijde (Zeelaan 188) en Oostduinkerke (Wepionstraat, tramhalte) lobbyde het gemeentebestuur om een cashpunt te voorzien in het kunstenaarsoord. Met succes dus, want op vrijdag 8 december zorgde Batopin voor een uitgesteld sinterklaascadeautje voor de inwoners van Sint-Idesbald. Cash geld moet toegankelijk zijn voor iedereen! Binnenkort wordt ook de glazen luifel aan het gebouw opnieuw geplaatst zodat de mensen beschut zijn voor de regen als ze daar geld afhalen.

Batopin is een project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Samen zorgen deze banken voor de uitbouw van een netwerk van geldautomaten in België. Veiligheid en efficiëntie staan hierbij centraal, net als gebruiksgemak.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben heel bij dat de nieuwe bankautomaat een feit is. Het was een lange zoektocht, maar de aanhouder wint. Graag bedank ik mevrouw Marie Janart van Batopin. Zeker met de kerstdagen in zicht is deze afronding een goede zaak. Ik hoop dat de mensen in Baaldje blij zullen zijn.”

Schepen van Lokale Economie Dorine Geersens: “We zijn heel blij. Vanaf nu kunnen we terug met klinkende munt betalen in Baaldje. Hopelijk brengt dit veel geld in het laatje van onze lokale handelaars!”

Vertel het verder