U bent hier

Werken N35

Werken aan de N35 (Veurnestraat/Pannestraat). Ze gebeuren in opdracht van De Panne, Veurne, Koksijde, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Aquafin en de intercommunale IWVA.
Tussen het kruispunt met de Koksijdeweg (N396) in De Panne en de Polderweg in Veurne wordt de gewestweg volledig heringericht. De werken gebeuren in verschillende fases en duren volgens de huidige planning tot eind 2023.
Een investering van 6,5 miljoen euro.

Tweeënhalf jaar werken

Volgens de huidige planning starten de werken in het najaar van 2021. Als eerste stap komt er een tijdelijke rotonde op het kruispunt van de Sint-Idesbaldusstraat (N8) met de Koksijdestraat. Die moet er tijdens de werken voor zorgen dat het verkeer vlot tot op het industrieterrein raakt. Enkele weken later starten de werken op de Pannestraat (N35) zelf. Eerst wordt de zone ter hoogte van het industrieterrein aangepakt, daarna splitst de werf zich op in twee delen. Een deel verplaatst zich per fase richting De Panne, een ander deel richting Veurne. Alle werken zitten er volgens de huidige planning op tegen eind 2023.

Omleiding voor doorgaand verkeer

De werken zullen voor de nodige hinder zorgen op de Pannestraat/Veurnestraat. Het doorgaand autoverkeer tussen Veurne en De Panne moet tijdens de werken een omleiding moeten volgen. Voor plaatselijk verkeer naar het industrieterrein en de handelszaken blijft de werfzone zoveel mogelijk toegankelijk.

Meer informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/N35.