U bent hier

Starters

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen voorziet via Start&GO in een gratis inhoudelijke ondersteuning voor starters en groeiers.

Op materieel vlak is er geïnvesteerd in de uitbouw van een netwerk van werkpanden, verspreid over gans de provincie. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan je je vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden zonder daarom zelf meteen zware investeringen te moeten doen.  Door het samenbrengen van jonge bedrijven zorgen wij bovendien voor een symbiose van ondernemende mensen, elk met eigen ideeën en een eigen traject, die elkaar kunnen inspireren en versterken.

Een onderneming uit de grond stampen vergt natuurlijk meer dan bakstenen. In de eerste jaren moeten startende ondernemers ook een aantal cruciale beslissingen nemen rond thema’s zoals productkeuze, profilering, fiscaliteit, intellectuele eigendommen, personeel en organisatie, … Om de ondernemer hierin te ondersteunen, biedt Start&GO de nodige knowhow aan via allerlei vormen van coaching, begeleiding, vorming ...

Voor wie?

Start&GO is er voornamelijk voor ondernemers wiens zaak tussen 0 en 5 jaar jong is. Dankzij de krachtenbundeling van alle partners krijgen ondernemers (in spe) met Start&GO één aanspreekpunt voorgeschoteld dat direct voor de juiste ondersteuning of een correcte doorverwijzing naar de juiste partner zorgt.

  • Starters: voor wie nog met een rijpend idee zit, voor de prille starter of voor wie maximum 2 jaar opgestart is als ondernemer.
  • Groeiers: voor ondernemers die maximum 5 jaar actief zijn.

Meer info: website van Start&GO.