U bent hier

Sociale huisvesting

Woonmaatschappij IJzer en Zee

De woonmaatschappij IJzer en Zee is een sociale huisvestigingsmaatschappij. Sociale huisvesting is bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen, alleenstaanden of gezinnen.

Huren:

Om een sociale woning te huren moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde betreft de inkomensgrens. Enkel mensen met een bescheiden inkomen kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder bij IJzer & Zee. De wachttijd is afhankelijk van jouw keuze: hoe uitgebreider je keuze, hoe sneller je een woning kan huren bij de woonmaatschappij.

Kopen:

Het is ook mogelijk om sociale woningen, appartementen en kavels aan te kopen. Om in aanmerking te komen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen en moet je je inschrijven op de wachtlijst.

Lenen:

Bij woonmaatschappij IJzer & Zee kan je ook terecht voor een leningsaanvraag voor een sociale lening voor de aankoop van een sociale koopwoning, de aankoop van een woning met renovatie, de renovatie van je eigen woning of het bouwen van een woning. Uiteraard moet je voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale lening.

 

Inschrijven?

Inschrijven als kandidaat-huurder of kandidaat-koper bij woonmaatschappij IJzer & Zee kan in het kantoor van de maatschappij te  Veurne of op afspraak bij de dienst Wonen.

Woonmaatschappij IJzer en Zee

  • Brugse Steenweg 2, 8630 Veurne
  • Tel. 058 31 22 40 – fax 058 31 42 55
  • E-mail: info [at] ijzerenzee.be
  • www.ijzerenzee.be

 

Opgelet!

Momenteel is het niet mogelijk om in te schrijven. Vanaf 18 maart 2024 worden de inschrijvingen terug hervat.