U bent hier

Pleegzorggemeente

Wat is een pleegzorggemeente?

Pleegzorg is een gepaste thuisomgeving voor iedereen die (niet) meer thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. Dit kan zowel voor kinderen, jongeren als voor mensen met een beperking.

In Koksijde wordt pleegzorg georganiseerd door Pleegzorg West-Vlaanderen. Wist je dat er in West-Vlaanderen momenteel meer dan 1000 pleeggezinnen zijn. Samen vangen zij meer dan 1300 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op.
In Koksijde zijn er momenteel 12 pleeggezinnen die instaan voor de zorg van 15 pleegkinderen en 2 (jong)volwassenen met een beperking.

Oproep pleegzorggezinnen

Toch is er dringend nood aan extra pleeggezinnen, momenteel staan er ongeveer 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Voor hen werd er momenteel nog geen plekje in een gezin gevonden. Daarom roept Pleegzorg West-Vlaanderen de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: Pleegzorg West-Vlaanderen lokaal meer bekend te maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg.

Warme gemeente

Koksijde wil ook zelf zijn steentje bijdragen aan Pleegzorg. Koksijde is niet voor niets een 'Warme gemeente' en Pleegzorg mee zal ondersteunen het maatschappelijk draagvlak te vergroten zodat alle kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving.

Pleeggezin worden?

Wil je graag meer info over dit onderwerp of zelf ook pleegouder worden? Surf dan naar pleegzorgvlaanderen.be of bel naar 051 200 222 voor de aanvraag van een infopakket!

pleegzorggemeente