U bent hier

Expo ’70 jaar heldin Tiny’

Tentoonstelling

Het is 70 jaar geleden dat Tiny werd geboren uit de verbeelding van tekenaar Marcel Marlier en schrijver Gilbert Delahaye... en ze is geen spat ouder geworden! Tiny, icoon van meerdere generaties, is een wereldwijd succes. Tot op vandaag blijft ze kinderen boeien.

Sinds 1954, de datum van het eerste album, is de kleine heldin niet echt veranderd. Onberispelijk haar, stralend gezicht, kleurrijke rok… Ze heeft de eeuwen overleefd zonder ouder te worden. Dit is vooral te danken aan het talent van de Belgische illustrator Marcel Marlier en scenarist Gilbert Delahaye, die haar tot leven brachten in de verbeelding van kinderen.

In de expo ’70 jaar Tiny’ werden heel wat weetjes verzameld en worden er natuurlijk ook pakken onvergetelijke tekeningen getoond. Je komt het recept te weten dat voor de populariteit van de reeks heeft gezorgd en je maakt kennis met haar familie, vrienden en ontelbare avonturen, … Er wordt ook dieper ingegaan op zaken zoals haar echte leeftijd, of de reeks niet te elitair was, waarom mettertijd zaken werden aangepast, welke albums het meest populair zijn, in welke landen ze meest gelezen wordt en nog zoveel meer.

Bewonder deze gratis expo tijdens de openingsuren van de bib.

Wanneer: 
vrijdag 20 december 2024 tot zaterdag 04 januari 2025
Waar: 
Bibliotheek Koksijde
Casinoplein 10
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
gratis
Contact: 

Vertel het verder