U bent hier

Werken N35 - start fase 3 op donderdag 1 september

Na een pauze van twee maanden start de aannemer op donderdag 1 september met fase 3 van de werken op de Veurne- en Pannestraat. Er wordt dan gewerkt tussen de nieuwe rotonde en e5 mode. Deze werken duren tot eind dit jaar.
Alle werken zitten er volgens de huidige planning op tegen eind 2023.

Fase 3: werken tussen nieuwe rotonde en E5 mode

Er komt een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De rijweg wordt helemaal heraangelegd en er komt een ventweg naast de hoofdweg voor fietsers en bezoekers van de handelszaken. Deze fase duurt volgens de huidige planning ongeveer 4 maanden, tot eind 2022. De planning voor de daaropvolgende fases ligt nog niet vast, die wordt momenteel bepaald door Wegen en Verkeer en de aannemer.


Hinder tijdens fase 3

Tijdens de derde fase van de werken wordt de werfzone op de Pannestraat opnieuw in beide richtingen afgesloten. Auto's en fietsers tussen Veurne en de Panne moeten - net als tijdens de voorbije werken - in beide richtingen omrijden via de Sint-Idesbaldusstraat (N8) en de Robert Vandammestraat (N396). De werken worden zo uitgevoerd dat alle handelszaken langs de Pannestraat altijd bereikbaar blijven.

Werken aan een veilige fietsverbinding tussen Veurne en De Panne

Als fietser op de Veurnestraat/Pannestraat (N35) rij je momenteel naast het autoverkeer. Na de herinrichting worden de fietspaden een stuk veiliger en comfortabeler. Waar er genoeg ruimte is, worden fietsers en auto’s gescheiden door een groene zone. Binnen de bebouwde kom worden de fietspaden verhoogd aangelegd om fietsers beter te beschermen. Het project zorgt ook voor een vlotte bereikbaarheid van de industriezone in Veurne. Aan de noordkant van de N35 komt bovendien een parallelle ventweg naast de hoofdweg. Die kan gebruikt worden door fietsers en bezoekers van de handelszaken. Zo kan het verkeer op de hoofdweg vlotter doorrijden en zijn er geen conflicten mogelijk met auto’s die de gewestweg op- en afrijden.

Alle info op wegenenverkeer.be/N35

Vertel het verder