U bent hier

Wat als je kind ziek was of in quarantaine tijdens de schoolvaccinatie?

Kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Koksijde kregen via school het eerste kindervaccin tegen corona. De samenwerking tussen de scholen en het vaccinatiecentrum maakte het mogelijk om dit op een goede manier te organiseren. Ook om de toestemming van de ouders goed te regelen.

Nogal wat kinderen waren niet op school, omdat ze ziek waren of omdat ze in quarantaine moesten. Wil je je kind alsnog laten vaccineren? Dat kan. Bel naar het vaccinatiecentrum op het gratis nummer 0800 20 074 en leg (met het rijksregisternummer van je kind) een afspraak vast.

Komende zaterdagen zijn er in Furnevent momenten voor kinderen voorzien.

Begeleiding en toestemming

Wanneer je je kind begeleidt naar het vaccinatiecentrum, geldt dat als toestemming. Je kunt je kind ook door een andere volwassene laten begeleiden. Dan moet je je kind een goedkeuringsbrief meegeven. Dat is dezelfde brief die door de school werd verdeeld.

.

Informatie over de kindervaccinatie

Het is belangrijk dat je je als ouder goed informeert over de vaccinatie van je kind. Veel antwoorden vind je online op laatjevaccineren.be/5-11-jarigen. Daarnaast is er een informatieve Facebook live video van het Universitair Ziekenhuis Gent waarin medische experten zeer veel vragen over de vaccinatie van kinderen beantwoorden.

Vertel het verder