U bent hier

Volgende fase verfraaiing omgeving Japans Paviljoenlaan

De gemeenteraad keurde maandag 5 september het dossier goed voor de heraanleg van de Japans Paviljoenlaan, Artanpad, A. Fastenaekelslaan (tussen Japans Paviljoenlaan en Bichottestraat); Bichottestraat en Casimirstraat.

Bij de heraanleg van de bovenbouw, wordt maximaal rekening gehouden met behoud en/of vernieuwen van groenvoorzieningen. Waar mogelijk worden aparte voetpaden aangelegd en ook het parkeren wordt geordend door het voorzien van parkeerplaatsen in betongrastegels.. De smalle straatjes zoals de Casimirstraat en Artanpad worden aangelegd in kleinschalig materiaal. Omwille van de nabijheid van een school worden in de Japans Paviljoenlaan ook fietssuggestiestroken voorzien.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We vonden het belangrijk om het specifieke karakter van de Japans Paviljoenlaan, met de dubbele rij linden, zeker te behouden. Het is kenmerkend als toegang tot de achtergelegen wijk. Om de bomen maximaal te beschermen zal het parkeren daar niet meer mogelijk zijn”.

Heraanleg riolering, leidingen en kabels

Naar aanleiding van de wegenwerken wordt ook de riolering heraangelegd waarbij hemelwater en afvalwater van elkaar worden gescheiden.

De nutsmaatschappijen zullen ook van de gelegenheid gebruik maken om voorafgaand aan de heraanlegwerken hun leidingen en kabels te vernieuwen. Ook de openbare verlichting wordt vernieuwd, en voorzien van energiezuinige LED-armaturen.

De werken worden geraamd op 1,2 miljoen euro incl. btw

De aanbesteding wordt nu uitgeschreven. Voorlopige timing is dat de nutsmaatschappijen hun werken uitvoeren dit najaar en dat de effectieve wegenwerken aansluitend starten volgend voorjaar. Bij de planning zal rekening houden met de in uitvoering zijnde werken in de Jaak Van Buggenhoutlaan

Vertel het verder