U bent hier

Vier Kerst en eindejaar in Koksijde-Oostduinkerke!

Tijdens de kerstvakantie ben je in Koksijde-Oostduinkerke aan het juiste adres. We verwennen je graag met aantrekkelijke winterevenementen, voor groot en klein. Kers op de eindejaarstaart is het magisch lichtparcours: Koksijde by Night! 

Schaatspret op de ijsbaan!

Donderdag 22 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023, Theaterplein - Zeelaan 303. 

Beleef 600 m2 schaatsplezier op de ijsbaan in open lucht voor het gemeentehuis van Koksijde. Geniet van een drankje en een hapje in de sfeervolle kerstchalets of ga uit de bol tijdens de leuke thema-avonden.

Op dinsdag- en donderdagavond vinden speciale thema-avonden plaats! Verkleed je in het thema en kom gratis schaatsen (excl. huur schaatsen):

  • Dinsdag 27 december van 18 tot 19.30 u.: thema Kerstman; zet je kerstmuts op, trek je kerstkostuum aan en waag je als een echte Kerstman op het ijs!
  • Donderdag 29 december van 18 tot 19.30 u.: thema pyjama; duffel je goed in met je dikste pyjama en kom mee schaatsen tijdens de pyjamafuif!
  • Dinsdag 3 januari van 18 tot 19.30 u.: thema Foute Party; kom heerlijk gek doen en trek je foute kleding aan tijdens de foute party op de ijsbaan!
  • Donderdag 5 januari van 18 tot 19.30 u.: thema Black & White; haal je gepaste kleding uit de kast en ga voor een avondje vol ambiance en gezelligheid!

Op vrijdag 6 januari 2023 vindt Schlager on Ice plaats. Beleef een onvergetelijke avond en zing en dans mee met volgende artiesten: Sergio, Laura Lynn, Yves Segers, Swoop en Sam Gooris.

Koksijde by Light

Vrijdag 23 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023, Koksijde-Bad

We pakken uit met ‘Koksijde by Light’, een magisch lichtparcours langs sfeervolle lichtcreaties in Koksijde-Bad. Kom tussen 23 december en 8 januari genieten van het mooi verlichte gemeentehuis, de windgolven op het strand t.h.v. de horloge,... Stuur zelf je boodschap via 'message to space' op het Casinoplein en stop zeker bij de lichtmanden op het Bad Schallerbachplein - een metafoor voor de garnaalvissers te paard. Ontdek de prachtige installatie van permafrost mammoeten met als imposante achtergrond de O.L.V.-ter-Duinenkerk. En... er valt nog zoveel meer te ontdekken!

Elke dag gratis te bezichtigen tijdens de kerstvakantie van 16 tot 23 uur. 

Bos van Commerce

Zaterdag 24 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023, strand Oostduinkerke

Tijdens de kerstvakantie kan je op het strand van Oostduinkerke leuke animatie beleven in het Bos van Commerce, zowel kinderactiviteiten als muzikale optredentjes.

Thema dit jaar is het dinobos.

Concert Beauvarletkoor

Maandag 26 december 2022

Op maandagavond 26 december vindt om 17 uur in de O.L.V.-ter-Duinenkerk een kerstconcert plaats van het Beauvarletkoor uit Koksijde.

Toen de dieren nog spraken

Woensdag 28 december 2022, Abdijmuseum Ten Duinen (vanaf 14.30 uur)

Vertelwandeling in en rond het Abdijmuseum Ten Duinen. Topvertellers brengen sfeervolle verhalen. Het thema van deze editie: ‘Duivels en draken bestaan!’ Tijdens de middeleeuwen toonden de monniken van de Duinenabdij deze fabelwezens al op tegels en andere objecten. De vertellers wekken zonder twijfel deze mysterieuze creaturen weer helemaal tot leven! Er is een wandeling voor volwassenen en eentje voor gezinnen. Gezelligheid troef!

  • Deelnameprijs: € 7 volwassenen, € 5 voor kinderen van 6 tot 18 jaar.
    Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Sylvestervuren en vuurwerk

Vrijdag 30 december 2022, strand Oostduinkerke (vanaf 16 uur) 

Op 30 december vinden op het strand van Oostduinkerke de Sylvestervuren plaats. Een gezellig evenement volledig in het teken van vuur. Bovendien verwent de Koninklijke Orde van de Paardevisser je met lekkere sprotjes en garnaalsoep. De avond wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Van oud naar nieuw

Zaterdag 31 december, Zeedijk Sint-Idesbald

Voor een feestelijke start van het nieuwe jaar moet je op oudejaarsavond in Sint-Idesbald zijn waar stipt om middernacht het een grandioos vuurwerk wordt afgestoken.

Nieuwjaarsconcert

Woensdag 4 januari 2023, Sint-Idesbalduskerk

De pianokwintetten van Mozart en Beethoven, telkens voor piano en vier blazers (hobo, klarinet, fagot en hoorn), zijn echte pareltjes. Dit concert vangt aan om 20 uur en brengt iedereen meteen in Nieuwjaarsstemming.

Vlaamse Duinencross

Donderdag 5 januari 2023

De Vlaamse Duinencross in Koksijde wordt op donderdag 5 januari de vijfde manche en nieuwkomer op de kalender van de X²O Badkamers Trofee maar uiteraard geen nieuwkomer in het crosslandsc hap. Niemand minder dan Roger De Vlaeminck won in 1969 de eerste editie. Sven Nys is met zeven zeges recordhouder.

Meer info

Winterwandeldag

Zaterdag 7 januari 2023, start zaal Witte Burg Oostduinkerke

Op zaterdag 7 januari 2023 vindt de 50ste editie van de winterwandeldag plaats. Voor deze feestelijke editie werden 5 gloednieuwe parcours uitgewerkt. Deze starten dit jaar aan zaal Witte Burg in Oostduinkerke met keuze tussen een wandeling van 6 km, 10 km, 16 km, 20 km of 29 km. Deelnameprijs bedraagt € 2. Een gratis busdienst van en naar het station van Koksijde is voorzien.

Vertel het verder