U bent hier

Vernieuwing tramsporen: doortocht Albert-I-laan verstoord

De Lijn start op 4 januari 2021 met een dringende vernieuwing van het spoor in Oostduinkerke-Bad en het Lokaal Bestuur Koksijde heeft besloten om van deze gelegenheid, en de hinder die hiermee gepaard gaat, gebruik te maken om ook enkele verfraaiingswerken uit te voeren aan het openbaar domein.

De Lijn zorgt voor nieuwe sporen tussen het IJslandplein en de Barkenstraat, nieuwe rolstoeltoegankelijke tramhaltes en gedeeltelijk voor een nieuw wegdek. Intussen heeft het Lokaal Bestuur Koksijde besloten om ook de voetpaden te vernieuwen, her en daar de inrichting te optimaliseren en nieuw straatmeubilair te voorzien en wordt in samenwerking met Fluvius en de Vlaamse Overheid nieuwe openbare verlichting geplaatst. Hiervoor werd intussen een studiebureau aangesteld die met de nodige spoed de lastenboeken zal opmaken om zo vlug mogelijk te kunnen aanbesteden.

De werken van De Lijn starten op 4 januari 2021 en zullen afgerond zijn tegen het begin van de zomervakantie (eind juni). Eerst start men met het noordspoor tot ongeveer eind februari, vervolgens komt het zuidspoor aan bod. Na de paasvakantie wordt, indien nodig, het zuidspoor verder afgewerkt en wordt alles verder afgewerkt met ondermeer betonverharding tussen de sporen. Tijdens de paasvakantie zelf men niet werken. De werken van de gemeente en Fluvius zullen eveneens starten rond de paasvakantie en we doen er ook alles aan om klaar te zijn tegen de zomer.

Meer info vindt u onder onze rubriek wegenwerken onder werken in uitvoering via www.koksijde.be/wegenwerken

Daar kan u zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief 'spoorwerken doortocht Oostduinkerke-bad’

Contact en openingsuren

Technisch Bureau
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 35
E-mailadres: 
technischbureau [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Alle openingsuren

Vertel het verder