U bent hier

Vaccinatiecentrum Furnevent is er klaar voor

Goed nieuws voor de inwoners van Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Evenementenhal Furnevent is helemaal omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. De verschillende lijnen staan klaar om zo’n 66.000 inwoners te ontvangen.

Marc Vanden Bussche, burgemeester Koksijde: “Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar om deze operatie tot een goed einde te brengen en kiezen met Furnevent voor een gezamenlijk vaccinatiecentrum. De vijf gemeentes werken nauw samen om ervoor te zorgen dat alle inwoners zich vlot en coronaproof kunnen laten inenten tegen COVID-19. Furnevent is vlot bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Het gebouw ligt centraal in de
eerstelijnszone Westkust-Polder, is voldoende groot en is ook een langere tijd beschikbaar en het ligt niet ver van het ziekenhuis AZ West.

Peter Roose, burgemeester Veurne: “Vandaag zijn de vier vaccinatielijnen in de grote hal van Furnevent geïnstalleerd. Naast de prikpunten zijn ook het onthaal en de wachtruimtes klaargezet. Het openbaar domein rond de evenementenhal zal binnenkort worden ingericht, zodat bezoekers makkelijk de weg zullen vinden. Stephan Wydooghe en Ann Mouton nemen de algemene coördinatie van het vaccinatiecentrum op zich. Ze worden hierin bijgestaan door vier verschillende werkgroepen (personeel, communicatie, logistiek en populatiemanagement), waarin medewerkers van alle vijf de gemeentes samenwerken.

Bereikbaarheid

Bram Degrieck, burgemeester De Panne: “Het is nog even wachten op de start van de vaccinatiecampagne. Je zal een uitnodiging binnenkrijgen over wanneer jij je kan laten vaccineren! Het heeft geen zin om vroeger naar Furnevent te komen. Je wacht de uitnodiging af. Maar eens het licht op groen staat, zal je enkel via de Nijverheidsstraat toegang hebben tot Furnevent. Via de Albert I-laan zal je de zaal niet kunnen bereiken. Heb je een GPS? Kies dan voor Nijverheidsstraat 8 in Veurne. Er zal voldoende signalisatie staan om je te helpen de grote parking van Furnevent te vinden.

Iedereen raakt in Furnevent

Gerard Liefooghe, burgemeester Alveringem: “Voor mensen die niet zelf in Furnevent zullen raken om zich te laten vaccineren, zullen de lokale besturen een oplossing voorzien. Iedereen zal tot in het vaccinatiecentrum worden gebracht als dit nodig is. Er zullen een aantal rolstoelen worden voorzien, zodat minder mobiele bewoners samen met een mantelzorger ook het vaccinatietraject kunnen afleggen. We voorzien rolstoelen vanaf de parking, zodat mensen die minder mobiel zijn, vlot kunnen worden gevaccineerd. Je mag een mantelzorger meenemen naar Furnevent om je te begeleiden tijdens het volledige vaccinatieproces.”

Communicatie

Geert Vanden Broucke, burgemeester Nieuwpoort: “De vijf gemeentes zorgen ook voor een gezamenlijke communicatie, zodat alle inwoners perfect weten waar en wanneer ze zich kunnen laten vaccineren. Iedereen zal persoonlijk worden uitgenodigd om vrijwillig het gratis vaccin te krijgen. Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort lanceren binnenkort een communicatiecampagne om mensen te informeren én om het vaccinatiecentrum bekend te maken. Op de websites van de gemeentes staan er ook al informatiepagina’s klaar, waarop inwoners de laatste updates te weten komen.”

Time lapse opbouw vaccinatiecentrum

Vertel het verder