U bent hier

Vaccinatiecentrum Furnevent: geslaagde start bevestigt succesvolle intergemeentelijke samenwerking

Yes, we can! Vandaag is de vaccinatiecampagne binnen Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort officieel van start gegaan. In het vaccinatiecentrum Furnevent kregen 200 zorgverleners en veiligheidspersoneel hun eerste dosis van het Astra Zeneca-vaccin. De succesvolle wet run is een bevestiging van een goede samenwerking tussen de vijf gemeentes, de Eerstelijnszone Westkust & Polder en de Huisartsenkring IJzerstreek & Westkust. 

Geen dry run om de procedures voorzichtig te ontdekken, maar een wet run waarin er onmiddellijk vaccins in de arm werden gezet. Je kan niet anders dan spreken van een heuse vliegende start van deze vaccinatiecampagne. De eerste dag verliep alvast rimpelloos! Om 14 uur kreeg Anja Van der Veken als eerste persoon in Furnevent een vaccin tegen het coronavirus. 3,5 uur later waren er 200 bezoekers ingeënt. Het zijn zorgverleners uit de eerste lijn (artsen, verpleegkundigen, tandartsen, kinesitherapeuten …) en veiligheidspersoneel die vandaag hun eerste dosis van het Astra Zeneca-vaccin kregen.  

Een krachtige samenwerking

Op vijf weken tijd hebben de lokale besturen van Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort evenementenhal Furnevent, onder leiding van algemeen coördinatoren Ann Mouton en Stephan Wydooghe, helemaal omgebouwd tot een performant vaccinatiecentrum. Er zijn vier verschillende werkgroepen (personeel, communicatie, logistiek en populatiemanagement), waarin medewerkers van de 5 gemeentes, de Eerstelijnszone en Huisartsenkring samenwerken. Deze werkgroepen zorgen voor een efficiënte werking. Ann Mouton neemt de rol als centrumleider van dit Vaccinatiecentrum voor haar rekening. 

De komende maanden kunnen er zo’n 66.000 inwoners in Vaccinatiecentrum Furnevent een prik krijgen tegen het coronavirus. Er zijn vier lijnen die op piekmomenten tot 100 bezoekers per uur kunnen verwerken. De doorlooptijd, tussen aanmelding aan het onthaal en registratie na het plaatsen van de prik, is slechts 4 minuten. Daarna verblijf je als bezoeker nog 15 minuten in de wachtruimte.  

Er zullen dagelijks zo’n 30 medewerkers actief zijn om de bezoekers vlot doorheen het proces te begeleiden. Zo zijn er helpende handen op de parking, aan het onthaal, bij de anamneseruimte, in de vaccinatieruimte en in de wachtruimte. Achter de schermen bereiden apothekers de vaccins. 

Het vaccinatiecentrum Furnevent bewees vandaag er helemaal klaar voor te zijn! Nu is het wachten op de vaccins. 

Meer info

Vertel het verder