U bent hier

Vaccinatiecampagne naar volgende fase: risicopatiënten en prioritaire groepen

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. In Furnevent heeft in principe iedereen van 65 of ouder die zich wilde laten vaccineren, een vaccin gekregen. Hiermee schakelt de vaccinatie naar de volgende fase waarbij eerst risicopatiënten en prioritaire groepen worden ingeënt. Aanvullend zal het vaccinatiecentrum mensen vanop de reservelijst 40+ oproepen om eventuele overblijvende vaccins toe te dienen.

Risicopatiënten zijn mensen met ernstige medische aandoeningen voor wie een COVID-19 besmetting gevaarlijke gevolgen kan hebben. Mensen in de prioritaire groepen zijn meestal mensen die vanuit hun beroep een ernstig risico lopen op een COVID-19-besmetting. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld medewerkers van brandweer en politie en onderwijzend personeel. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, worden prioritair ingeënt.

Bij het uitnodigen van mensen in deze doelgroep is leeftijd niet meer de meest bepalende factor, behalve bij het gebruik van de reservelijst. De volgorde van de risicopatiënten werd door de Vlaamse overheid bepaald in samenwerking met de mutualiteiten.

65+ en nog niet gevaccineerd? Bel het callcenter van je vaccinatiecentrum

De vaccinatie van mensen van 65 of ouder is in principe afgerond. Iedereen die zich wilde laten vaccineren, heeft een vaccin gekregen. Behoor je tot die leeftijdsgroep, en ben je nog niet gevaccineerd, neem dan telefonisch contact op met je vaccinatiecentrum op het nummer 0800 200 74 zodat ze je een afspraak kunnen bezorgen.

 

Vertel het verder