U bent hier

Update corona: tweede boosterprik na Janssenvaccin beschikbaar

Mensen die het Janssenvaccin kregen als basisvaccinatie, kunnen een tweede boostervaccin krijgen met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna) nadat ze eerder al een eerste booster kregen. Deze vaccinatie is vrijwillig en gratis, en alleen mogelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het Janssenvaccin werd namelijk niet toegediend aan minderjarigen. 

Maak telefonisch een afspraak

Wil je deze tweede booster krijgen, dan maak je best telefonisch een afspraak met je vaccinatiecentrum op 0800 200 74. Je kunt voor dit vaccin enkel terecht in het vaccinatiecentrum voor jouw gemeente.

Wacht niet te lang. Het vaccinatiecentrum sluit op 31 maart.

Waarom deze tweede booster?

België beschouwt een eerste vaccinatie met het Janssenvaccin, gevolgd door een extra dosis met het Janssenvaccin of een mRNA-vaccin (van Pfizer of Moderna), als een volledig vaccinatieschema. De tweede dosis wordt in ons land gezien als een boosterdosis. Dit vaccinatieschema, dat dus bestaat uit twee dosissen, is voor ons land voldoende voor een positief Covid Safe Ticket en het Europees Digitaal Corona Certificaat.

Belangrijk voor reizen naar Frankrijk of Duitsland

In Duitsland wordt een persoon die gestart is met het Janssenvaccin als volledig gevaccineerd beschouwd tot 3 maanden na de eerste boosterprik. Daarna is een tweede boosterprik nodig om daar als volledig gevaccineerd beschouwd te worden.

In Frankrijk wordt een persoon die gestart is met het Janssenvaccin als volledig gevaccineerd beschouwd tot 4 maanden na de eerste boosterprik. Daarna is een tweede boosterprik nodig om als volledig gevaccineerd beschouwd te worden daar.

Samengevat

  • Je kreeg als eerste vaccin het Janssenvaccin.
  • Je bent 18 of ouder.
  • Je kreeg meer dan 3 maanden geleden je eerste booster.
  • Je hebt de 2e booster nodig om te reizen naar Frankrijk en Duitsland en mogelijk andere landen.
  • Je maakt telefonisch een afspraak op 0800 200 74.
  • Je kunt enkel terecht in het vaccinatiecentrum voor jouw gemeente.

 

Meer info op www.laatjevaccineren.be

Vertel het verder