U bent hier

06/10: restaurant 't Lusthof sluit preventief de deuren / bestaande maatregelen aangescherpt

Restaurant 't Lusthof sluit preventief de deuren

Restaurant 't Lusthof sluit preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19. Dat heeft de burgemeester beslist om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. Er volgt snel een testing volgens de geldende regels en in overleg medisch verantwoordelijken. Afhankelijk van testresultaten wordt beslist of het restaurant dan opnieuw opengaat of niet.

Bestaande maatregelen aangescherpt

De bestaande coronamaatregelen worden verder aangescherpt. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité van de verschillende regeringen. De maatregelen zijn geldig van 9 oktober t.e.m. 9 november. 

Een overzicht van de maatregelen in De Standaard

  • Cafés moeten om 23 uur sluiten en je mag maar met 4 mensen aan tafel zitten, zowel binnen als buiten. Gezinnen van 5 (of meer) of andere mensen die samen onder één dak wonen, mogen wél samen aan één tafel zitten. Voor restaurants verandert er niks.
  • Je mag nog maximaal 3 nauwe contacten hebben bovenop de mensen met wie je eventueel samenwoont. Het gaat om 3 nauwe contacten per individu, dus niet per gezin of per groep mensen die samen onder één dak wonen. Bij die nauwe contacten moet je geen afstand houden, je mag hen vastpakken of kussen.
  • Je mag niet meer dan 4 mensen uitnodigen bij je thuis voor een etentje of om samen iets te drinken. Daarbij moet je afstand houden, tenzij één of meer van je gasten tot je nauwe contacten behoren.
  • Spontaan samenkomen op straat mag met niet meer dan 4 mensen samen. Georganiseerde samenscholingen zoals fietstochten van wielerclubs of geleide wandelingen kunnen wel nog in grotere groepen.
  • Thuiswerk is streng aanbevolen

maatregelen

Lokaal Bestuur Koksijde blijft alle aanpassingen en maatregelen opvolgen. We houden je op de hoogte via onze socialemediakanalen.
Check ook www.info-coronavirus.be

Vertel het verder