U bent hier

Schrijf je in (16+) op de QVAX-reservelijst van vaccinatiecentrum Furnevent

Sinds 1 juni werkt jouw vaccinatiecentrum Furnevent met de reservelijst QVAX van de federale overheid. Met die reservelijst kan het centrum extra mensen oproepen voor een vaccinatie en zo voorkomen dat er spuitjes niet gebruikt worden omdat mensen niet op hun uitnodiging ingaan of niet komen opdagen. Iedereen kan zich op de reservelijst QVAX inschrijven.

Het QVAX-platform is de jongste tijd erg verbeterd. Daarom heeft jouw vaccinatiecentrum beslist dat het nu het goede moment is om voor de volgende vaccinaties met QVAX te werken. De lokale lijst 40+ wordt eerst uitgeput en opgebruikt maar je kan er zich niet meer op inschrijven.

Voorwaarden

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich op de QVAX-reservelijst aanmelden via www.qvax.be.

Er zijn een paar dingen om mee rekening te houden:

  • Schrijf je niet in als je al een uitnodiging ontving, of als je jonger bent dan 16.
  • Om je te registreren heb je jouw rijksregisternummer of BIS-nummer nodig. Dat vindt je op de achterkant van jouw identiteitskaart.
  • Jouw leeftijd en postcode worden automatisch gecontroleerd op basis van jouw rijksregisternummer.
  • Wanneer je vanuit de reservelijst wordt opgeroepen, is bepaald door de prioriteiten die door de overheid zijn vastgelegd. Je eerder inschrijven geeft geen prioriteit.
  • Wanneer je inschrijft, stem je ermee in om zo snel mogelijk te reageren op een oproep en om de bevestigingsprocedure af te werken.

Procedure

Schrijf je in op www.qvax.be

Niet handig met de computer? Laat je helpen

Heb je geen computer of ben je er niet zo handig mee laat je dan aanmelden door een familielid of een kennis. Dat kan met jouw eigen e-mailadres of telefoonnummer, maar net zo goed met dat van de persoon die je helpt.

Wat als je wordt opgeroepen?

  • Wanneer er een tijdslot vrij is, krijg je een bericht per e-mail of een sms op het mailadres en het gsm-nummer dat je hebt opgegeven bij jouw inschrijving.
  • Bevestig dat je nog beschikbaar bent en dat je jouw inschrijving wil verderzetten. Doe dit binnen de opgegeven tijdslimiet, anders gaat het tijdslot naar een volgende persoon. Je moet je in dat geval opnieuw inschrijven in QVAX. Indien je na bevestiging toch jouw vaccin niet laat prikken, wordt je van de wachtlijst geschrapt en kan je niet opnieuw inschrijven.
  • Je wordt doorgeschakeld naar het boekingssysteem waar je het precieze tijdstip van jouw afspraak krijgt. Je kan dan meteen ook het tijdstip van jouw eventuele tweede vaccinatie vastleggen.

Inschrijven op QVAX is goed voor het vaccinatieprogramma, want door de reservelijst vinden alle spuitjes een arm en het is ook goed voor jou, want je wordt misschien sneller gevaccineerd.

Schrijf je in op de QVAX-reservelijst

 

Vertel het verder