U bent hier

Resultaten grootschalige testing GBS Koksijde bekend

Nadat Lokaal Bestuur Koksijde het bericht kreeg dat enkele leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Koksijde positief testten op de Britse variant van COVID-19, brachten we de uitbraak in kaart. Uit de eerste testresultaten bleek dat meerdere leerlingen uit verschillende gezinnen besmet zijn – waardoor het gaat om een clusteruitbraak. Bovendien werd door contactonderzoek duidelijk dat er links zijn naar buitenschoolse aanwezigheid. Om een explosieve groei van het aantal besmettingen te vermijden, besliste de crisiscel donderdag om de gemeenteschool preventief te sluiten en alle leerlingen, leerkrachten en medewerkers van de school te testen. De resultaten zijn vandaag bekend. Gelukkig testte niemand van de andere leerlingen en leerkrachten positief. De quarantaine wordt opgeheven, behalve voor de klassen waar de leerlingen op 9/2 positief testten.

De voorbije dagen stond Lokaal Bestuur Koksijde in voor de grootschalige testing van alle kinderen van de Gemeentelijke Basisschool Koksijde. Het gemeentebestuur wil de ouders en alle leerlingen van harte bedanken voor de vlotte en bereidwillige medewerking. Ook iedereen die dit mee in goede banen leidde, verdient een pluim. De organisatie verliep vlekkeloos met zelfs lolly’s voor de kinderen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben een trotse burgemeester. We konden het risico niet lopen dat de Britse variant onze volledige gemeente zou lamleggen. De voorbije dagen en uren voelde ik een enorme solidariteit tussen de medewerkers van Lokaal Bestuur Koksijde, de leerkrachten, de ouders én de leerlingen. Ik kreeg ook lovende reacties van de ouders. Dat doet deugd. We beleven een moeilijke periode en dat geldt zeker ook voor onze gemeente. Gelukkig zijn de resultaten van de testing gunstig en kunnen we allemaal met een gerust gemoed en in alle rust genieten van een welverdiende krokusvakantie. De lente komt eraan: ik koester hoop op betere tijden. We moeten nog even doorzetten, er schijnt licht aan het einde van de tunnel”.

Opschorting van alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten blijft gelden

De beslissing van de crisiscel van 11/02 om alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten, alle lessen van het deeltijds kunstonderwijs, alle indooractiviteiten in georganiseerd verband (sportkampen, jeugdbeweging), natuurkamp Duinenhuis, … en de buitenschoolse kinderopvang op te schorten op het volledige grondgebied van Koksijde en dit tot en met 21 februari 2021 blijft uit voorzorg gelden. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Ook het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker blijft gesloten tot en met 21 februari 2021.

Hou moed

Ondertussen vragen wij u om waakzaam te zijn binnen uw gezin en bij de minste twijfel contact te willen opnemen met de huisarts. Samen geraken we hierdoor! #topesterk

 

Vertel het verder