U bent hier

Nieuwe verkeerssituatie door werken tram aan doortocht Oostduinkerke-Bad

Burgemeester Marc Vanden Bussche heeft enkele bijkomende burgemeesterbesluiten uitgevaardigd om de openbare veiligheid van de doortocht in Oostduinkerke-Bad tijdens de werkzaamheden van de Lijn te verbeteren.

Tijdens een plaatsbezoek samen met de politie werd vastgesteld dat de veiligheid van de arbeiders op de werf en van de voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan bij de doortocht van de tram niet gegarandeerd is.

Daarom wordt met ingang vanaf middernacht de doorgang van de tram verboden. Er zal door De Lijn een oplossing moeten gezocht worden met vervangingsbussen. De Lijn zal hierover verder zelf communiceren.

Verder werd vastgesteld dat de locatie voor het opstapelen van de te leggen tramsporen - met name op het einde van de Leopold II-laan - de veiligheid van de gebruikers van de Leopold II-laan die openblijft in het gedrang brengt.
Daarom moet de stapelplaats worden opgeschoven naar de afgesloten Albert I-laan.
Bovendien moet de signalisatie zowel aan de oversteken van de voetgangers als voor voertuigen duidelijker en beter worden aangebracht.
De burgemeester vraagt De Lijn om hiervoor het nodige te doen binnen de tien dagen.

Tot slot wijst de burgemeester erop dat tijdens de werkzaamheden – die zes maanden zullen duren – de handelszaken van Oostduinkerke-Bad bereikbaar blijven. Ze verdienen onze steun tijdens deze moeilijke maanden.

Vertel het verder