U bent hier

Nieuwe ereburger en cultureel ambassadeurs voor Koksijde!

De gemeente Koksijde houdt eraan haar verdienstelijke inwoners te eren. De gemeenteraad keurde deze avond twee nieuwe cultureel ambassadeurs én een ereburgerschap toe.

Cultureel ambassadeur:

  • Els Desmedt ging in 2008 aan de slag als directeur van de Westhoek Academie Koksijde Koksijde. Na een loopbaan van 15 jaar ging zij dit jaar op pensioen. Els voerde met succes de hervormingen van het deeltijds kunstonderwijs door en maakte de academie aantrekkelijk voor minder bereikbare groepen. Op die manier zorgde ze mee voor de culturele uitstraling van Koksijde. 
  • Marie-Monique Descrevel. Zij is actief als K-ambassadeur voor het Abdijmuseum Ten Duinen en de dienst Cultuur & Erfgoed waar ze o.a. rondleidingen geeft over Delvaux en Grard. Bovendien werkt ze als vrijwilliger in het Sociaal Huis (o.a. buddy voor Oekraïens gezin, actief in de vriendenkring België-Oekraine en animatie voor kinderen van vluchtelingen) en voor de Parochie Ster der Zee.

Ereburger: 

  • Roland Vanbillemont. Paardenvissers met minstens 25 jaar actieve dienst krijgen de titel van ereburger. Roland was visser sinds zijn 14de en voer negen jaar op de O.118 in Oostende. Toen hij 's avonds thuis kwam nam hij het paard van zijn vader Mang Vanbillemont en trok naar zee. Nadien werkte hij op de maalboot en baatte jaren café De Zoeten Inval in Oostduinkerke uit. De paardenvissers hebben een grote culturele en toeristische meerwaarde voor de gemeente. Een meer dan verdiende titel voor Roland.

Vertel het verder