U bent hier

Lokaal Bestuur Koksijde biedt hulp aan getroffen jumelagegemeenten Antheit (Wanze) én Wépion sur Meuse (Namur)

Lokaal Bestuur Koksijde heeft een sterke traditie op het vlak van jumelages of verbroederingen met andere gemeenten. Twee van deze Waalse gemeenten, Antheit (Wanze) en Wépion sur Meuse (Namur) zijn zwaar getroffen door de wateroverlast.

Antheit (Wanze)

Het college van burgemeester en schepenen leeft mee met de waterellende in Vlaanderen en Wallonië. Intussen is er ook hulp aangeboden aan onze partnergemeente Wanze. Gemeenteraadslid Luc Deltombe, voorzitter van het jumelagecomité, had contact met de lokale instanties. “We willen de inwoners een hart onder de riem steken en bieden onze hulp aan waar nodig.”

  • Wanze-Antheit is een Waalse gemeente, 5 km ten zuiden van Hoei en 250 km van Koksijde. De verbroedering met Koksijde begon in 1997.

Wépion sur Meuse (Namur)

En ook Wépion sur Meuse behoort tot het getroffen rampgebied. Schepen van Internationale en Ontwikkelingssamenwerking Dorine Geersens reikt de hand uit naar onze jumelagegemeente. “Ik had deze morgen contact met het gemeentebestuur van Namen. De collega’s zaten er in volle crisisoverleg. Koksijde heeft alle hulp aangeboden. Als het nodig is, staan we voor hen klaar!”

  • Wépion sur Meuse is een Waalse deelgemeente van de stad Namen. Deze verbroedering met Oostduinkerke ging van start op 31 augustus 1974 en dat als eerste verbroedering tussen Walen en Vlamingen.

Vertel het verder