U bent hier

Koksijde neemt extra maatregelen voor krokusvakantie

Koksijdse crisiscel beslist om alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten, alle lessen van het deeltijds kunstonderwijs, alle indooractiviteiten in georganiseerd verband (sportkampen, jeugdbeweging,..), het natuurkamp Duinenhuis, Techniekacademie en de buitenschoolse kinderopvang op te schorten op het volledige grondgebied van Koksijde en dit tot en met 21 februari 2021.

Sluiting en testing GBS Koksijde

Op 7 en 9 februari kreeg Lokaal Bestuur Koksijde het bericht dat enkele leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Koksijde positief testten op de Britse variant van het coronavirus COVID-19. Omdat deze leerlingen les volgen in verschillende klassen, werd de daaropvolgende dagen overgegaan tot de testing van de hoogrisicocontacten en ook van een volledige klas. Uit de testresultaten bleek dat meerdere leerlingen uit verschillende gezinnen besmet zijn met COVID-19. Dit betekent dat we geconfronteerd worden met een clusteruitbraak. Bovendien is uit ons doorgedreven contactonderzoek ook gebleken dat er diverse linken zijn naar buitenschoolse aanwezigheid van een aantal besmette inwoners. Dit wordt momenteel verder in kaart gebracht door onze medewerkers, waarbij erg grondig tewerk gegaan wordt.

Na besprekingen tussen de burgemeester, algemeen directeur, noodplanningsambtenaar en de MSPOC (onze adviserend geneesheer), het CLB, de scholen,… werd beslist om de volledige school te laten testen op 11 februari. Op dit moment wachten we de testresultaten af en gaan alle leerlingen, leerkrachten, administratief en verzorgend personeel van de Gemeentelijke Basisschool in quarantaine tot minstens 16 februari, wanneer een tweede testing wordt voorzien.

Opschorting van alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten.

In deze crisissituatie is het bestuur bijzonder waakzaam en probeert de situatie onder controle te houden en verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het is belangrijk dat kinderen uit diverse scholen zo weinig mogelijk met elkaar gemengd worden. Daarom is het onmogelijk om de geplande kampjes voor kinderen (sport, Duinenhuis, Techniekacademie) in de krokusvakantie nog te laten doorgaan.

Daarom besliste de crisiscel om alle recreatieve en sportieve indoor-activiteiten, alle lessen van het deeltijds kunstonderwijs, alle indooractiviteiten in georganiseerd verband (sportkampen, jeugdbeweging, natuurkamp Duinenhuis, …) en de buitenschoolse kinderopvang op te schorten op het volledige grondgebied van Koksijde en dit tot en met 21 februari 2021.

Sluiting Hoge Blekkerbad

Dit betekent dat ook het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker gesloten wordt.

Hiermee wordt maximaal ingezet op het veilig openen van het dagonderwijs na de krokusvakantie. Deze beslissing heeft verregaande gevolgen, maar enkel zo kunnen we de strijd tegen COVID-19 winnen en ervoor zorgen dat alle scholen terug kunnen openen na de krokusvakantie.

Noodopvang

Ook de buitenschoolse kinderopvang De Speelplekke kan onmogelijk haar normale werking in de krokusvakantie verder zetten. De gemeente Koksijde beseft dat opvang voor een aantal mensen onontbeerlijk is zal daarom zorgen voor noodopvang voor ouders die geen enkele andere opvangmogelijkheden hebben en doet dit op een coronaveilige manier. Deze noodopvang wordt voorzien van maandag t.e.m vrijdag, van 7.30u tot 18u. Iedere school krijgt een aparte locatie zodat de kinderen uit de verschillende scholen niet gemengd worden en strikt gescheiden blijven.

Wie noodopvang nodig heeft, kan inschrijven via speelplekke [at] koksijde.be, en dit ten laatste tegen vrijdag 12 februari om 14 uur. Nadien zijn geen reservaties meer mogelijk.

Hou moed

Ondertussen vragen wij u om waakzaam te zijn binnen uw gezin en bij de minste twijfel contact te willen opnemen met de huisarts. Samen geraken we hierdoor! #topesterk

Vertel het verder