U bent hier

Koksijde maakt videochatten met patiënten az West, KEI en woonzorgcentra opnieuw mogelijk

Door de verstrengde maatregelen in AZ West en de toediening van vaccins in de woonzorgcentra is geen bezoek mogelijk. Dit is erg zwaar voor de patiënt en zijn of haar omgeving . Daarom start Lokaal Bestuur Koksijde opnieuw met belsessies zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis. 

Ook het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) en de woonzorgcentra stappen mee in dit project. Het callcenter voor videochat is operationeel vanuit het gemeentehuis van Koksijde (Delvauxzaal -1) en gebeurt op afspraak. Reserveer je plaatsje op voorhand. Er is ook telkens begeleiding voorzien.

Praktische info

Afspraak en info via: Katleen Calcoen, seniorenconsulent, katleen.calcoen [at] sociaalhuiskoksijde.be of 058/53 43 42.

  • Videocall az West mogelijk op dinsdag en donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur
  • Videocall KEI en woonzorgcentra elke namiddag van 14.30 tot 15.30 uur. 
  • Aanmelden bij dienst Toerisme (Zeelaan 303 in Koksijde-Bad)

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Wij beseffen dat de opgelegde bezoekbeperking heel zwaar is, zowel voor de gehospitaliseerde patiënten als voor de familieleden op het thuisfront. Dit sociaal isolement kunnen deze mensen overbruggen door contact te houden via videochat. Maar niet iedereen is daartoe in staat. Vandaar dat we dit project opstarten: zodat familieleden regelmatig de kans krijgen om in woord en beeld in contact te komen met hun dierbaren."

Vertel het verder