U bent hier

Koksijde kiest opnieuw voor een muzikale zomer met nieuwe editie Night of the Proms Summer Edition

Eerste artiesten editie 2022 zijn bekend

Bart Peeters, Natalia, Umberto Tozzi en Kate Ryan zijn de eerste artiesten voor Night of the Proms Summer Edition op donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022 in Koksijde. Deze zomer  klinken op het plein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde voor de derde keer popklassiekers met een heerlijk symfonisch muzikaal jasje. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 17 december om 10 uur via summeredition.notp.com.

Met het groot symfonisch orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van Alexandra Arrieche, het koor Fine Fleur, een fijne selectie artiesten op het podium en een enthousiast publiek voelt Bart Peeters zich als een vis in het water. Hij is letterlijk geboren om een zomerse concertavond als Night of the Proms Summer Edition te presenteren. Bart Peeters zou Bart Peeters niet zijn als hij niet ook een paar van zijn nummers begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra zou brengen. 

Marc Vanden Bussche, burgemeester: “Dankzij het enthousiasme van het publiek tijdens de vorige edities, lanceren we bij deze derde editie meteen twee shows. Night of the Proms Summer Edition is een topevenement in onze gemeente en uniek aan de Belgische kust."

Ti Amo Umberto Tozzi!

Het opzwepende ‘Gloria’, het heerlijke ‘Ti Amo’ en dé songfestivalhit ‘Gente di Mare’ zijn slechts een paar van de hits van wereldster Umberto Tozzi. Op z’n 16de heeft hij al zijn eigen bandje Off Sound. Op dat moment staat in de sterren geschreven dat de zanger-liedjesschrijver Umberto Tozzi een mooie toekomst heeft in de muziekwereld. Het succes komt in 1976. Hij staat dan 7 maanden op nummer één met ‘Ti Amo’. Drie jaar later overtreft hij dit succes met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje wordt een wereldhit en groeit uit tot een evergreen. In 1987 – het Songfestivalcircus strijkt dan neer in Brussel – nemen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd, met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al worden ze derde, finaal scoort het duo misschien wel één van de grootste hits doorheen de geschiedenis van het festival. Umberto Tozzi staat intussen meer dan 45 jaar op de planken en viert dat deze zomer op Night of the Proms Summer Edition. 

Energie op het podium met Natalia

Ze zingt, presenteert en coacht dat het een lieve lust is. En op een podium is ze één brok levenslust en energie. In juli is ze voor de eerste keer te gast in Koksijde tijdens Night of the Proms Summer Edition. Aan hits geen gebrek, want wie kan niet meezingen met nummers als “I’ve only begun to fight”, “Risin’” en “Higher than the sun”.

Kate Ryan brengt hit na hit

De getalenteerde Kate Ryan duikt exact 20 jaar geleden - in april 2001 - de hitlijsten binnen met haar eerste single 'Scream for More'. Het nummer strandt op de 14de plaats, maar het betekent de start van een succesvolle muzikale carrière. Kate Ryan breekt internationaal door met de hits 'Désenchantée' (2002), 'Je t'adore' (2006, 'Voyage Voyage' (2007) en 'Ella elle l'a' (2008). Fast forward naar 2021. Kate Ryan laat dit jaar 27.878.00 streams op Spotify optekenen! Samen goed voor liefst 1.383.400 uur luisterplezier. Op Night of the Proms Summer Edition brengt ze haar hits begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra.

Music is our first love

Het nieuws van het overlijden van John Miles - Mister Night of the Proms - kwam begin vorige week hard aan bij de grote Night of the Proms community. “Hij stond in 1985 op de affiche van de allereerste Night of the Proms in Antwerpen en sindsdien miste hij - op slechts enkele edities na - geen enkele Proms”, aldus producent Jan Vereecke. “Het gaat deze zomer vreemd zijn om hem er niet bij te hebben. Hij stond voor het laatst op het podium hier in Koksijde afgelopen zomer en zal er nu bij de eerstvolgende editie niet bij zijn. Hij zal worden gemist, maar we zullen hem op gepaste wijze eren.”

Praktische info

Night of the Proms Summer Edition vindt plaats in openlucht op 28 en 29 juli 2022 op het Kerkplein in Koksijde. Tickets vanaf 29 euro zijn beschikbaar vanaf vrijdag 17 december om 10u. Meer informatie & tickets via: summeredition.notp.com.

Tickets kunnen enkel online besteld worden.
Er is keuze tussen volgende plaatsen:

- staanplaats middenplein (€ 29)
- zitplaats zijtribune (€ 44)
- zitplaats tribune (€ 54)
- zitplaats middenplein (€ 54) = stoel

Rolstoelgebruikers kunnen bij voorkeur deze link gebruiken: een aanvraag indienen – Tele Ticket Service en kiezen voor "Ik wil rolstoeltoegankelijke plaatsen reserveren".
Men kan GEEN specifieke zitplaatsen kiezen, ook geen blokken (letters en cijfers). Het systeem kiest steeds de ‘best available seats’ voor de gekozen prijscategorie.
De plaatsen voor de rolstoelgebruikers zullen voorzien worden vóór de frontale tribune. Zij zullen gegarandeerd een goed zicht hebben boven de mensen die op het middenplein zitten.

Kan je niet wachten? Blik al even vooruit! 

Night of the proms Summer Edition komt terug naar Koksijde!

Terugblik naar Night of the Proms Summer Edition 2021: fotoalbum


Night of the proms summer edition 2021

 

Vertel het verder