U bent hier

Koksijde integreert vleermuiskasten in nieuw lokaal Hockey Club

Lokaal Bestuur Koksijde bouwt voor het eerst vleermuizenkasten in de muur van een nieuwbouw. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de Huismussenwerkgroep Koksijde. De primeur gaat naar het nieuwe clublokaal van Hockey Club Koksijde.

Primeur in Vlaanderen

Eddy Vandenbouhede van de Huismussenwerkgroep Koksijde trok met het voorstel om vleermuizenkasten te voorzien in de muren van het nieuwe lokaal naar het gemeentebestuur. ‘Inbouw van kasten voor dieren in gebouwen gebeurt op vandaag nog vrijwel nergens in Vlaanderen. Nochtans vergt deze manier van natuur-inclusief bouwen weinig extra moeite. We zijn dan ook zeer tevreden met de realisatie van dit goeie voorbeeld in eigen gemeente. We bouwden in totaal vijf grote kasten voor vleermuizen in. Elk met een gewicht van ong. 15 kg, dat zorgt er voor dat de temperatuur binnenin vrij constant blijft waardoor de vleermuizen zowel tijdens de zomer als winter optimaal gebruik kunnen maken van hun verblijf.’

Schepen van milieu Guido Decorte: "De locatie is veelbelovend. Dat trok ons helemaal over de streep. In de omgeving van het Sportpark en Golf Hof ter Hille zijn tal van struwelen, bomen en grote waterpartijen te vinden. Palend aan het lokaal staat ook een bomenrij. Een ideaal oriëntatiepunt voor vleermuizen. Bovenal is het een mooie gelegenheid om aan te tonen dat ieder van ons met dergelijke kleine acties een groot verschil kan betekenen voor de rijke biodiversiteit in Koksijde. Het doet deugd te weten dat veel mensen de natuur een warm hart toe dragen."

Vertel het verder