U bent hier

Koksijde-Bad verandert en jouw stem telt

Ontdek het DNA-masterplan van Koksijde-Bad: een initiatief om onze badplaats te verrijken met groenzones, ontmoetingsplekken en een levendiger straatbeeld.

Een levendige gemeenschap

We streven naar een Koksijde-Bad waar iedereen zich het hele jaar door thuis voelt. Een plek waar het publieke domein niet alleen dient voor piekmomenten van toerisme, maar ook een gezellige ontmoetingsplek is voor de lokale gemeenschap tijdens rustigere periodes. Dit plan gaat over het creëren van een harmonieuze balans tussen de dynamiek van toerisme en de rust van het dagelijks leven.

Wat kan je verwachten?

Innovatieve en creatieve voorstellen die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid en de esthetiek van Koksijde-Bad. Van het verfraaien van de doodse plinten tot het herinrichten van de openbare ruimtes, elk aspect van het masterplan is gericht op het verbeteren van jouw ervaring in de badplaats.

afbakening-projectgebied-dna-masterplan-koksijde-bad.jpg

Kaart met de afbakening projectgebied

Hoe kan jij helpen?

Participatie staat centraal in dit proces. We moedigen je aan om actief deel te nemen aan de geplande evenementen en je ideeën te delen. Jouw stem is nodig voor het schrijven van een masterplan dat echt aansluit bij de behoeften en wensen van Koksijde-Bad.

Schrijf je in voor de evenementen en markeer de data in je agenda. Jouw feedback, zowel tijdens de startmomenten als in de cocreatieweek, zal invloed hebben op de toekomst van Koksijde-Bad.

Hou het proces in de gaten wie de participatiewebsite iedereenmee.koksijde.be. Maak alvast een account voor de participatiewebsite. Daar kan u ook presentaties edm. terugvinden.

Belangrijke data

  • Op het startmoment dat plaatsvond op zaterdag 17 februari, vond een infomarkt plaats. Meer dan 200 inwoners, 2de verblijvers namen hieraan deel.
    Kon je er niet bij zijn, of wil je nog iets met ons delen? Deze vragenlijst van de Kick-off kan nog invullen tot eind februari 2024.
  • Cocreatieweek: week van 15 april. We bespreken ontwerpscenario's en luisteren naar jouw reacties.

3 fases

  • DNA-analyse (januari-februari): onderzoek naar de unieke kenmerken van Koksijde-Bad door gesprekken en buurtbabbels.
  • Ontwerp- en cocreatie (maart-mei): samen met jou en andere belanghebbenden verkennen we mogelijke scenario’s en ontwerpingrepen.
    De cocreatieweek gaat door van 15 – 18 april 2024.
  • Eindredactie DNA-masterplan (juni): het masterplan krijgt zijn definitieve vorm met concrete acties, van quick-wins tot langetermijnplannen.

>> Dit project kadert in DNA van het dorp van de provincie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.koksijde.be/masterplannen

 

Vertel het verder