U bent hier

Koket Koksijde: bloemen met smaak

Het gemeentehuis van Koksijde wordt van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september 2021 het unieke decor voor de vierde florale editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in onze badplaats onder de noemer Bloemen met smaak.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn bijzonder blij te mogen aankondigen dat Lokaal Bestuur Koksijde voor deze vernieuwde vierde editie van Koket Koksijde zal samenwerken met Floraliën Gent. Dankzij hun jarenlange ervaring, kennis, naam en faam zullen we opnieuw een florale topbeleving kunnen aanbieden in en rond het gemeentehuis van Koksijde.”

Hotelschool Ter Duinen als inspiratie

De rode draad van het prestigieus bloemenfestival Koket Koksijde - Bloemen met smaak is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachte brengt het thema van Koket Koksijde een florale ode die tot de verbeelding spreekt. Het laat de bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en bijzondere indoor- en outdoorcreaties. Niet alleen florale kunst en groene binnenruimtes maar ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem staan er in de kijker .

Parcours in en rond het gemeentehuis

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom is aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team Haruko Noda (Japan) de Kokpit zal aankleden met frêle vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers kunnen we genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stefan van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens designerteam onder leiding van Mircea Gheta. Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet.

Naast de decoratie binnen wordt op het Theaterplein voor het gemeentehuis een buitentuin aangelegd van 1000m². In de tuin staan naast florale installaties vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal. De doelstelling bij deze vernieuwde editie is de realisatie van een mooi ingerichte ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en het creëren van een goede groepsdynamiek.

Florale kunstenaars

Topfloristen brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire in onze badplaats. In een vernieuwde opstelling met black boxes worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk met natuurlijke materialen. Deze florale kunstenaars werken mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Wim Dierendonck, Koenraad Fonteyne, Paulien Verhaert, Katia Gilmet, Richard Mos (Nederland) , Mullebrouck Liselotte, Bloemen Ann, Tom De Wilde, Elsie Vanderlinden

De Poort aan de rotonde in Koksijde-Bad wordt speciaal aangekleed door Jo Pattyn en zijn team.

Openingsuren

  • Vrijdag 24 september: 10 tot 22 uur
  • Zaterdag 25 september: 10-22 uur.
  • Zondag 26 september: 10-22 uur
  • Maandag 27 september: 10-18 uur

Toegangsprijs

  • 10 euro
  • inwoners betalen 5 euro, idem voor tweedeverblijvers (mits vertoon K-pas)
  • tot 18 jaar gratis

KOOP JE TICKETS HIER

 

Vertel het verder