U bent hier

Jaak Van Buggenhoutlaan ondergaat een facelift

Op maandag 11 oktober 2021 keurde de gemeenteraad de plannen goed voor de heraanleg van de eerste fase van de Van Buggenhoutlaan (tussen rondpunt van de Zuid-Abdijmolen en huisnummer 39).

Nieuwe rotonde, fietspad en groenzone 

Naast de aanleg van nieuwe riolering ondergaat de Van Buggenhoutlaan een ware metamorfose: ter hoogte van de Ter Duinenlaan wordt een nieuwe rotonde aangelegd omgeven door groen.

Aan de westzijde komt een nieuw fietspad in twee richtingen gescheiden van de rijweg door een brede groenzone. Daarin worden ook enkele zitelementen geïntegreerd. Uiteraard worden ook de voetpaden langs weerszijden vernieuwd.

Om de veiligheid te verhogen, zal de toegang tot enkele zijstraten afgesloten worden met aandacht voor de toegankelijkheid van alle woningen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Eindelijk kunnen we de Van Buggenhoutlaan ook herinrichten, het was lang wachten op de overdracht van deze gewestweg aan de gemeente. De aanleg van een dubbel richtingsfietspad en comfortabele voetpaden is een belangrijk sluitstuk in de verfraaiing van
Koksijde-Bad, en zorgt voor een aangename en veilige verbinding voor de zwakke weggebruikers tussen de Zeelaan en de Ter Duinenlaan. Later volgt ook nog de 2de fase richting rondpunt van de Zuid-Abdijmolen. Dus ook voor de nabijgelegen gemeenteschool zal dit een grote verbetering zijn.

De plannen zijn ontworpen door het studiebureau Plantec uit Oostende. In de loop van volgend jaar starten de werken. De wekelijkse markt zal tijdelijk verhuizen. Momenteel is de aanbestedingsprocedure bezig. Van zodra er meer duidelijkheid is over de planning, volgt meer info.

 

Vertel het verder