U bent hier

Info vaccinatie voor 65-plussers (als je partner ook 65+ is)

Ben je ouder dan 65 en woon je samen met iemand die ook 65-plus is? Slechts in bepaalde gevallen kan je je samen laten vaccineren. 

Er zijn drie scenario's mogelijk:

1. Je partner (65+) kreeg nog geen uitnodiging

Geef je naam op voorhand door via het callcenter (0800) dat op de uitnodiging staat. Zo zien de medewerkers of er vaccins over zijn (wegens annuleringen).  Alle aanvragen worden per dag gebundeld en bekeken.

Als er vaccins over zijn, krijg je telefoon en wordt de vaccinatie bevestigd. Word je niet opgebeld? Dan zijn er geen vaccins over op die dag. Als je dit niet op voorhand aanvraagt, is de kans heel groot dat er geen vaccins over zijn. Dus de beste optie is dus bellen. 

2a. Je partner (65+) kreeg wel een uitnodiging, op een ander uur op dezelfde dag

Als je allebei een uitnodiging ontvangt om gevaccineerd te worden op dezelfde dag (maar op een ander uur), is het mogelijk om op hetzelfde uur geplaatst te worden (vroegste uur). Neem hiervoor contact op met het callcenter (0800-nummer dat op je uitnodiging staat). 

2b. Je partner (65+) kreeg wel een uitnodiging, maar op een andere dag

De medewerkers in het callcenter kunnen enkel de datum wijzigen als er vaccins over zijn op die dag. 

Kom op tijd: niet te vroeg én niet te laat!

Wanneer je naar jouw afspraak komt, kom dan a.u.b. niet te vroeg. Je belast hiermee de werking van het centrum. Er wordt absoluut niet eerder geprikt.  

Laat je vaccineren

Vertel het verder