U bent hier

Herfstcampagne vaccinatie COVID-19 komt eraan

In september start de overheid een nieuwe vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Die moet extra bescherming bieden tijdens de herfst. Binnen een tweetal weken worden de eerste uitnodigingen verstuurd.

Het is nog niet helemaal duidelijk welk vaccin er zal beschikbaar zijn. Het kan gaan om het bestaande vaccin dat bij eerdere vaccinaties werd gebruikt, en dat nog een behoorlijke bescherming biedt. Er loopt echter ook een goedkeuringsprocedure voor een nieuw vaccin dat is aangepast aan het omicronvirus. Wanneer die goedkeuring er tijdig komt, is het waarschijnlijk dat dit nieuwe vaccin beschikbaar is.

Uitnodiging begin september  

Vanaf begin september kun je een uitnodiging in de bus krijgen. Daarbij worden de gebruikelijke prioriteiten gehanteerd. Dus eerst de kwetsbare groepen en het zorgpersoneel, gevolgd door de brede bevolking, met voorrang voor de ouderen.

Voor een goede en efficiënte werking van het vaccinatiecentrum is het belangrijk dat je op de uitnodiging reageert. Uiteraard wanneer je het vaccin wil krijgen, maar ook indien je ervoor kiest je deze keer niet te laten vaccineren.

Je kunt je binnenkort ook al aanmelden op QVAX. Er wordt verwacht dat dit platform nog in de loop van de week wordt geactiveerd;

De vaccinaties starten in de week van 12 september.

Meer informatie

www.laatjevaccineren.be

Vertel het verder