U bent hier

Heb je het al gemerkt? Onze winters zijn natter en onze zomers droger

Aquaduin engageert zich om een Hemelwater- en Droogteplan (HWDP) op te stellen voor zijn werkingsgebied en zo bij te dragen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Om dit ambitieus plan te realiseren, werkt Aquaduin samen met vijf gemeentes: De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en Alveringem.

In Tij-dingen verscheen een artikel met meer uitleg

Dit plan vormt een belangrijke en noodzakelijke schakel voor een duurzaam watersysteem. Het is één van de vele acties van de Blue Deal, hét plan waarmee de Vlaamse Overheid de droogteproblematiek en waterschaarste in Vlaanderen aanpakt.

Het geeft inzicht in de toekomstige manier van omgaan met hemelwater. Het biedt een visie om periodes met een teveel en een tekort aan water beter te doorstaan.

3 doelen

  • Verbetering van de kwaliteit van oppervlaktewater en grondwater.
  • Vermindering van het aantal overstromingen en de negatieve gevolgen ervan.
  • Tegengaan van de negatieve gevolgen van waterschaarste of droogte, de daling van de grondwatertafel en de algemene beschikbaarheid van (grond)water voor de natuur, de landbouw en als drinkwater.

Nog meer info lees je op de website van Aquaduin.  

Infomoment

Het is belangrijk dat iedereen 'mee' is en daarom organiseert Aquaduin een infomoment op donderdag 30 november in feestzaal Witte Burg vanaf 19.30 uur.

 

Vertel het verder