U bent hier

Groepsaankoop Zonnepanelen & thuisbatterij 2023

Wil je een lagere energierekening en bijdragen aan een beter klimaat? Dan zijn zonnepanelen een slimme keuze. Met de groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij helpt de Provincie West-Vlaanderen inwoners en bedrijven op een voordelige en gemakkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie.

Over de groepsaankoop

De Provincie West-Vlaanderen lanceerde begin 2022 het initiatief voor een groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Hierdoor zetten we in op meer zelfopgewekte groene stroom, wat bijdraagt aan onze klimaatdoelstellingen. De groepsaankoop zonnepanelen is heel hard gegaan, zodat er geen capaciteit meer is voor het plaatsen van zonnepanelen in 2022. Schrijf je je nu in, dan wijzen we je automatisch door naar 2023. Je ontvangt dan een prijsvoorstel 1e deel van 2023 en, indien je akkoord gaat met dit voorstel, is de plaatsing voorzien in de loop van het tweede deel van 2023. Voor batterijen retrofit (bij bestaande zonnepaneelinstallaties) is er wel nog capaciteit.

De groepsaankoop in 5 simpele stappen:

  1. Bereken. Je kan gratis en vrijblijvend het ideale pakket voor jouw situatie berekenen op www.west-vlaanderen.be/solar 
  2. Bekijk. je ontvangt een persoonlijk voorstel (eerste deel 2023), op basis van jouw inschrijvingsgegevens en je voorkeuren. 
  3. Bezoek. Ga je akkoord met je voorstel ? Dan komt de leverancier voor een controle van je dak en een offerte op maat.
  4. Beslis. Jij beslist of je de offerte aanvaardt. Vergelijk gerust.
  5. Bespaar. Je zonnepanelen worden geïnstalleerd (tweede deel 2023). En jij bespaart op je energiekosten.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. Ook als zelfstandige, kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor de groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij van de Provincie?

  • Je krijgt een scherpe prijs en bespaart op je energierekening doordat we in groep aankopen.
  • Je krijgt heldere, objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie.
  • Je draagt bij aan een beter milieu.
  • We zorgen voor kwaliteit en controle van zonnepanelen en leveranciers.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.west-vlaanderen.be/solar, bel naar het gratis nummer 0800 26 829 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar zonwestvlaanderen [at] ichoosr.be 

Vertel het verder