U bent hier

Gratis opleidingen voor caféhouders

Horeca West-Vlaanderen en POM West Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de financiële weerbaarheid van West-Vlaamse caféhouders te verhogen.

Samen met de Horecafederatie West-Vlaanderen werkte POM West-Vlaanderen een ondersteunend traject uit. De focus ligt daarbij op de financiële bestendigheid van de cafés. Yves Van Moorter, voorzitter Horeca West-Vlaanderen: “We zetten in op die subsector die quasi geen alternatieven heeft om een volledige sluiting uit de weg te gaan. Van deze periode willen we gebruik maken om de financiële draagkracht van onze café-uitbaters te versterken. Via de Horeca Academie zetten we in eerste fase een webinarreeks op rond financiële en fiscale thema’s.”

“Naast het zuiver economisch belang verdient de sociale rol die cafés spelen onze inspanningen om deze ondernemers te begeleiden naar een crisisbestendig en duurzaam ondernemerschap”, onderstreept Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen.
De begeleiding van starters en groeiers, die de POM de afgelopen jaren ontwikkelde, leverde de inspiratie om een specifiek traject uit te werken voor deze doelgroep. “In de POM vonden we een partner om complementair aan de steunmaatregelen van andere overheden iets nieuws uit te werken met structurele meerwaarde voor onze ondernemers”, beaamt Van Moorter.

Al de opleidingen zijn gratis.

Een overzicht van alle opleidingen vind je hier

Vertel het verder