U bent hier

Geen wachtlijst voor vaccinatiecentrum Furnevent

Het vaccinatiecentrum in Veurne, waar inwoners van de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne hun vaccinatie zullen kunnen krijgen, werkt niet met zogenaamde “wachtlijsten” waarvoor burgers zich zouden kunnen aanmelden. Het is dus niet nodig om langs te gaan in Veurne noch om uw gemeente te contacteren om op dergelijk (niet-bestaande) lijst een plek te bemachtigen. We zijn natuurlijk blij dat vele mensen zich zo snel mogelijk willen laten vaccineren, maar we vragen u om uw uitnodiging af te wachten.

Vlaanderen nodigt uit

Deze vaccinatiecampagne is een Vlaamse campagne. Het is Vlaanderen die de uitnodigingen verstuurt in functie van de beschikbare vaccins en de doelgroep die momenteel prioritair wordt ingeënt. Deze betreffen zorgverleners uit de eerste lijn.

Indien uitgenodigde zorgverleners niet ingaan op hun uitnodiging beschikt het vaccinatiecentrum over een door Vlaanderen aangeleverde reservelijst. Deze lijst bestaat ook uit zorgverleners uit de eerste lijn die totnogtoe geen uitnodiging ontvingen.

Momenteel worden zorgverleners opgebeld die nog niet reageerden op hun ontvangen uitnodiging. De meerderheid bevestigt vervolgens hun aanwezigheid. De reservelijst is ruim dekkend.

Donderdag 4 maart zullen 200 vaccins die Furnevent toegekend kreeg dus geprikt worden bij zorgverleners uit de eerste lijn.

Bijkomende vaccins

Intussen kreeg Furnevent de bevestiging van de komst van een kleine 500 vaccins. Ook deze uitnodigingen zijn intussen verstuurd. Deze zorgverleners kunnen op 11 en 12 maart hun prik krijgen.

Verder heeft het vaccinatiecentrum noch de lokale besturen inkijk in de verdere timing van levering van vaccins. We hopen dat iedereen snel gevaccineerd kan worden.

Nog vragen over vaccinatie?

De Vlaamse overheid heeft een website waar alle vaccinatie-info verzameld is. U vindt deze op www.laatjevaccineren.be  Daarnaast kunt u bellen naar het gratis infonummer van de Vlaamse overheid.

  • Bel 1700 - elke werkdag van 9 tot 19 u.
    Kies corona (2) in het keuzemenu
    kies vaccinatie (2)

Eens een uitnodiging ontvangen, bevestigt/weigert of verplaatst u uw vaccinatie-afspraak online of via een gratis 0800-nummer dat op de uitnodiging vermeld staat.

Meer info kan je vinden op onze vaccinatiepagina

Vertel het verder