U bent hier

Derde coronaprik voor meest kwetsbaren in vaccinatiecentrum Furnevent

Vaccinatiecentrum Furnevent zet tussen 28 september en 6 oktober een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Het gaat om iets meer dan 2600 mensen.

  • Mensen met een verzwakt immuunsysteem komen in aanmerking voor een derde prik.
    De mutualiteiten stellen de lijsten op, huisartsen vullen aan. De uitnodigingen voor deze prikken zijn onderweg. Wie wil, kan zelf kijken of hij of zij op de lijst van patiënten staat: via www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.belgie.be
     
  • Er is een kleine kans dat je een risicopatiënt bent en dat je vanaf 20 september niet op de lijst van je verzekeringsinstelling/ziekenfonds voorkomt.
    Zo beschikken de verzekeringsinstellingen niet over de nieuwe informatie na 1 april 2021. In dat geval maak je best een afspraak met je vaste huisarts. Die kan je altijd toevoegen aan de lijst met risicopatiënten, ook na half september. Mensen zonder vaste huisarts maken best een afspraak met een huisarts naar keuze, zodat die een medisch dossier kan opmaken en je toevoegt aan de lijst zodat je ook wordt uitgenodigd voor vaccinatie.
    Als je voor je medische behandeling alleen gevolgd wordt door een specialist, kan deze contact nemen met je huisarts om je toe te voegen aan de lijst.

Vertel het verder