U bent hier

Bezoek het waterproductiecentrum Sint-André

Tijdens de zomermaanden zet Aquaduin (het vroegere IWVA) de deuren van het waterproductiecentrum Sint-André open voor alle bezoekers. 

Net na de tweede wereldoorlog kocht Aquaduin (toen nog onder de naam IWVA) het waterwingebied Sint-André in Koksijde aan. Dit gebied omvat zowel het huidige natuurgebied De Doornpanne alsook een stuk duingebied ten oosten van de Doornpannestraat. Na de aankoop, in 1947, werd een eerste waterproductiecentrum gebouwd.

Door de stijgende vraag naar kraanwater verdubbelde tussen 1950 en 1959 de productie in Sint-André van 526.000 m³ tot maar liefst 1.070.000 m³. Tijdens het bewind van algemeen directeur Josef Spilliaert, werd door de toenmalige Raad van Bestuur van de IWVA opdracht gegeven aan ingenieur-architect Carl Steyaert om een nieuw waterproductiecentrum te ontwerpen die kon voldoen aan de stijgende vraag naar kraanwater. Dit gebouw werd in 1960 in gebruik genomen.

Op heden is dit gebouw niet langer in gebruik. 

Ga een kijkje nemen in het waterproductiecentrum 

Tijdens de zomermaanden zet Aquaduin de deuren van het waterproductiecentrum open voor alle bezoekers.

  • Vrije toegang van maandag t.e.m. zaterdag. Telkens van 10 tot 12.30u en van 13.30u tot 17u.
  • Bereikbaar via de parking van het Bezoekerscentrum De Doornpanne (Doornpannestraat 2, 8670 Koksijde)

Bedrijfsbezoeken 

Interesse om meer te weten over drinkwaterproductie? Neem deel aan een bedrijfsbezoek tijdens de zomervakantie, elke dinsdag om 14u.

Reservatie aangeraden via reservatie [at] aquaduin.be (max 20 deelnemers, +12 jaar)

Vertel het verder