U bent hier

Alternatief programma voor Garnaalfeesten 2021

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni staan de Garnaalfeesten in Oostduinkerke op het feestprogramma. Helaas kan de Garnaalstoet niet uitrijden, en dat al voor het tweede jaar op rij, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief programma met verschillende activiteiten.

Geen traditionele Garnaalstoet

Elk jaar vinden in Oostduinkerke de Garnaalfeesten plaats tijdens het laatste weekend van juni. Het weekend staat doorgaans bol van folkloristische activiteiten. De Garnaalvissers te paard en de verschillende kruiersverenigingen beleven dan echte hoogdagen. Het toppunt van het weekend is de Garnaalstoet op zondagnamiddag. Net zoals vorig jaar gooit COVID-19 nog steeds roet in het eten. Ondertussen werd beslist dat de Garnaalstoet alvast niet kan doorgaan.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Na de annulering van vorig jaar hadden we zó gehoopt om de Garnaalstoet dit jaar opnieuw door Oostduinkerke te zien rijden. Door de huidige COVID-19-situatie kunnen we de veiligheid van de massa toeschouwers alsook van de honderden figuranten niet garanderen. De gezondheid blijft prioriteit nummer één, en dus moeten we de stoet nog een jaartje uitstellen.”

Feestelijk gebeuren met alternatieve activiteiten

Naast de Garnaalstoet worden er tijdens het weekend tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een wedstrijd garnaalvissen voor kinderen, een folkloremarkt, optredens van Mariette Crevette, de Juttertjes en de Oud-IJslandvaarders, een eucharistieviering en de zeewijding. Het bestuur, de werkgroep en de gemeentelijke diensten stellen alles in het werk om er alsnog een feestelijk gebeuren van te maken in Oostduinkerke.

Schepen van Toerisme Dorine Geersens: “Vorig jaar waren we genoodzaakt om de Garnaalfeesten in hun geheel te annuleren. Dit jaar willen we tóch zorgen voor een feestelijke sfeer! We zijn volop bezig met de uitwerking van verschillende activiteiten die we binnen de huidige maatregelen veilig kunnen organiseren.”

Vertel het verder