U bent hier

Abdijmuseum Ten Duinen heropent de deuren op 18 december

Het Abdijmuseum opent terug de deuren vanaf vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie. Dat werd vandaag beslist door de burgemeester en schepen van Cultuur – nadat het Overlegcomité aankondigde dat musea mogen heropenen op een veilige manier.

Onze musea bewezen een veilige plek te zijn tijdens coronatijden. Dat bewezen het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en het Abdijmuseum Ten Duinen na de eerste lockdown, dankzij onder andere online boekingen, tijdsloten en het eenrichtingsparcours in het museum.

Boek nu al je ticket voor het Abdijmuseum

Dat kan online via www.tenduinen.be. Bezoek het museum tijdens de kerstvakantie (tot en met 3 januari). Daarna gaat het tot en met eind januari terug even op slot voor het jaarlijks groot onderhoud en aanpassingen in het museum.

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum blijft wel dicht (voor langere tijd)

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum blijft wel gesloten omdat het museum zich voorbereidt op de komst van potvis Valentijn. Het skelet van het reusachtige zoogdier overbrengen naar NAVIGO heeft ingrijpende gevolgen voor het museum. Want om het dier van 17 meter te tonen, is er meer ruimte nodig. Je kan het NAVIGO-museum wel nog online volgen via hun website en sociale media.

Meer info: www.navigomuseum.be

 

Vertel het verder