U bent hier

Inbraakpreventie

Wat?

Bij een inbraak zijn naast de materiële gevolgen, de psychische gevolgen voor de slachtoffers niet te onderschatten. Het voorkomen van inbraken is daarom een prioriteit binnen de Politiezone Westkust en binnen onze gemeente.

Diefstalpreventieadvies voor particulieren

Wat?

De diefstalpreventieadviseur geeft gratis en vrijblijvend beveiligingsadvies voor je woning.

Hoe?

De diefstalpreventieadviseur komt na afspraak bij je langs en geeft tips om je woning inbraakveilig te maken. Beslis je daarna om je woning daadwerkelijk te beveiligen, dan kan je in aanmerking komen voor een premie.
Voor meer informatie of voor een afspraak, kan je contact opnemen met de diefstalpreventieadviseur Stefanie Weerbrouck op het nummer 058 53 38 96
of via e-mail stefanie.weerbrouck [at] koksijde.be.

Premie inbraakbeveiliging

Je kan als particulier een premie bekomen wanneer je je woning beveiligt tegen inbraak. Deze premie bedraagt 25% van de aankoop- en/of installatiekosten, met een maximum van € 250 per woning. Alleen maatregelen gericht op de verbetering van de organisatorische en fysische beveiliging van de woning komen hiervoor in aanmerking, alarm- en camerasystemen niet.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de diefstalpreventieadviseur Stefanie Weerbrouck op het nummer 058 53 38 96 of via e-mail stefanie.weerbrouck [at] koksijde.be.

Winkeldiefstal

Wat?

Registratieformulier voor persoonsbeschrijving van verdachten als hulpmiddel bij de aangifte.

Wie?

Voor handelaars.

Hoe?

Op het formulier staan mogelijke kenmerken opgesomd, die je kan invullen net nadat de feiten zijn gepleegd. Let op, het invullen van een registratieformulier vervangt de aangifte niet, het geldt enkel als een geheugensteuntje.
Bij een telefoontje naar of een bezoek aan de politie met melding van de winkeldiefstal, kan je op een snelle en vlotte manier alle persoonskenmerken van de dader meedelen. Zo bespaar je tijd en kan sneller naar de dader gezocht worden.
Indien je de dader niet gezien hebt, kun je altijd op een eenvoudige manier een aangifte doen van thuis uit, via www.policeonweb.be.

Vakantietoezicht op woningen

Wat?

Al enkele jaren kunnen de inwoners van Koksijde terecht bij de Dienst Veiligheid en Preventie voor afwezigheidstoezicht. Er wordt een oogje in het zeil gehouden op woningen van wie de bewoners tijdelijk afwezig zijn (op reis, ziekenhuisopname, …). Dit toezicht wordt overdag door de Gemeenschapswachten uitgevoerd en 's nachts door de patrouilles van de Lokale Politie. Let wel: de maximum duur voor deze toezichten bedraagt 2 maand en de aanvraag dient 7 dagen op voorhand te gebeuren.

Hoe?

U kunt het afwezigheidsformulier rechtstreeks invullen via Police on Web of via onze Downloads

Registreer waardevolle voorwerpen

Het is raadzaam al uw waardevolle voorwerpen te registreren. Dit maakt het makkelijker een voorwerp als het uwe te identificeren wanneer het na diefstal door de politie teruggevonden wordt.