U bent hier

Gidsen bij de gemeente

Heb je interesse om te gidsen in Koksijde? In onze gemeentelijke musea Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum? Breng je liever het Koksijdse erfgoed tot leven tijdens de erfgoedwandelingen? Of gaat je voorkeur uit naar de hedendaagse tentoonstellingen in het Kunstencentrum Ten Bogaerde? En nu we toch bezig zijn, waarom niet gidsen in ons Duinenhuis?

Dat kan perfect wanneer je het diploma K-ambassadeur behaalt. Door te werken met K-ambassadeurs verzekert de gemeente Koksijde de kwaliteit van zijn gidsbeurten.

Want als K-ambassadeur ben je voor onze bezoekers hét gezicht van Koksijde!

Om K-ambassadeur te worden, volg je een algemeen opleidingstraject en (aansluitend) een specialisatietraject. Die worden om de ca. vijf jaar georganiseerd. Het laatste traject dateert van medio 2021. Het algemeen opleidingstraject bestaat uit enkele modules waarin je de skills van het gidsen leert. In de specialisatietrajecten ga je dan dieper in op de diverse thema’s. Afhankelijk van jouw interesse(s) en uiteindelijke keuze(s), word je gids in de musea, erfgoed- en cultuurgids en/of natuurgids.

Heb je interesse om K-ambassadeur te worden?

Schrijf je dan nu in op onze wachtlijst. Van zodra er een nieuw opleidingstraject georganiseerd wordt, krijg je als eerste een uitnodiging.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met het Abdijmuseum Ten Duinen, het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, de dienst Cultuur en Erfgoed of het Duinenhuis! We helpen je graag verder.