U bent hier

Dijk Wulpen: aanleg gescheiden rioleringsstelsel en gescheiden fietspad

Nieuwsbrief 21 augustus 2023 update openbare verlichting

Nieuwsbrief 26 juni 2023 update huisvuilophaling

Nieuwsbrief 24 mei 2023 over huisvuilophaling

Nieuwsbrief 12 april 2023

Nieuwsbrief 2 februari 2023

Op maandag 8 mei is de aannemer gestart met de riolerings- en wegeniswerken in de Dijk Wulpen tussen de Florizoonebrug en Veurnekeiweg. De fasering is aangepast om vlotter te kunnen werken en de hinder in tijd te beperken. Eind van deze werken is vermoedelijk voorzien in het voorjaar van 2024.

Wegeniswerken brengen hinder met zich mee, vooral overdag. We vragen dan ook om rekening te houden dat tijdens de werkuren (7u-17u) regelmatig hinder kan zijn door werfverkeer en -materiaal. 
Tevens zal de bereikbaarheid van uw woning niet steeds gegarandeerd worden. 
De aannemer zal, in kader van het verloop van de werken, maximaal communiceren in kader van bereikbaarheid.

Mits gunstige weersomstandigheden hopen we de Dijk open te stellen tegen paasvakantie 2024.

Veilig fietspad

Deze voormalige gewestweg, die enkele jaren geleden overgedragen werd aan de gemeente, is bijna volledig verhard en dus zijn er veel kansen om te ontharden en te vergroenen. Kansen die Koksijde dan ook met beide handen grijpt. De rijweg wordt versmald en voorzien van een veilig, afgescheiden fietspad. Er worden ook riolen aangelegd.

Burgemeester Marc  Vanden Bussche: “We kennen allemaal het typische beeld van de Damse vaart, met de groene inrichting zullen we voortaan ook kunnen spreken van de Wulpense vaart”.

Studiebureau Cnockaert maakte de plannen op. De werken worden geraamd op 2,7 miljoen euro. Het fietspad wordt deels gefinancierd met subsidies uit het Kopenhagenplan.

Het project krijgt steun van de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

 

Presentaties op de infovergadering van 6 september 2022