U bent hier

Dijk Wulpen: aanleg gescheiden rioleringsstelsel en gescheiden fietspad

De gemeenteraad keurde op 24 januari 2022 de plannen goed voor de heraanleg van de Dijk in Wulpen (tussen de Veurnekeiweg, kant Veurne, en huisnummer 28). Ook de aansluiting aan de Veurnekeiweg richting Nieuwpoort krijgt een nieuwe en veilige look.  Deze werken worden uitgevoerd door TV Vanlerberghe - De Brabandere . Aanvang van deze werken is voorzien in het najaar van 2022. Op 6 september gaat er een infovergadering door via inschrijving.

 

Veilig fietspad

Deze voormalige gewestweg, die enkele jaren geleden overgedragen werd aan de gemeente, is bijna volledig verhard en dus zijn er veel kansen om te ontharden en te vergroenen. Kansen die Koksijde dan ook met beide handen grijpt. De rijweg wordt versmald en voorzien van een veilig, afgescheiden fietspad. Er worden ook riolen aangelegd.

Burgemeester Marc  Vanden Bussche: “We kennen allemaal het typische beeld van de Damse vaart, met de groene inrichting zullen we voortaan ook kunnen spreken van de Wulpense vaart”.

Studiebureau Cnockaert maakte de plannen op en momenteel wordt de verdere procedure (aanbesteding e.d.m.) doorlopen. De werken worden geraamd op 2,7 miljoen euro. Het fietspad wordt deels gefinancierd met subsidies uit het Kopenhagenplan.