U bent hier

Natuureducatief centrum Duinenhuis

Bettystraat 7 p/a Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 52 48 17
E-mailadres: 
duinenhuis [at] koksijde.be

Openingsuren

Voor scholen en zeeklassen
Na reservatie van activiteiten.

Voor publiek vanaf 1 juli tot en met 31 augustus.
Van dinsdag tot vrijdag: 10 tot 12 u. en 13.30 tot 16.30 u.
Op zaterdag en zondag: 14 tot 17u.

Sluitingsdagen

donderdag 21 juli 2022
Nationale feestdag
vrijdag 22 juli 2022
Brugdag nationale feestdag

Wat doen we?

Zoek je échte natuurbeleving? Dan ben je van harte welkom in het Natuureducatief centrum Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Het centrum dompelt (zee)klassen, verenigingen, bedrijven of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft. En dat op een unieke locatie: bovenop de Schipgatduinen, met zicht op zee. Actief omgaan met natuureducatie is onze missie. Leren over de natuur aan zee doe je immers het best door zelf kennis op te doen.

Wandel je mee?

Stevige stapschoenen, aangepaste kledij, een goed humeur en veel zin. Meer heb je niet nodig om deel te nemen aan één van onze mooie wandelingen. Duinenhuis en Aquaduin slaan de handen in elkaar en bundelen hun leerrijke wandelingen in deze wandelkalender. Ontdek het jaaraanbod voor 2022. We werken met inschrijvingen per mail zodat eventuele annuleringen kunnen meegedeeld worden.


NIEUW! Permanente tentoonstelling: Duinenhuis, souvenirs in het zand vanaf 20.06.22

Duinenhuis, Bettystraat 7, Koksijde

Ontdek aan de hand van unieke getuigenissen, foto’s en archiefstukken de geschiedenis van de eigenaars, de architect en de bezoekers van het Duinenhuis.

De geschiedenis van het Duinenhuis geeft een bijzondere kijk op natuurbehoud en -educatie, architectuur en de ontwikkeling van het toerisme in Koksijde.

Bij de tentoonstelling hoort een naslagwerk met bijzonder veel foto's en getuigenissen. Te koop aangeboden in het Duinenhuis en dienst Toerisme. 


NIEUW! Tijdelijke tentoonstelling: Ons zonnestelsel en ver daarbuiten

03.07 - 11.09.22
Al eens een ontplofte ster van dichtbij gezien? Prachtige Deepsky-foto’s laten je kennis maken met melkwegstelsels, sterrennevels en nog veel meer. 

Kom je op 3 juli langs dan kan je een bezoekje brengen aan de sterrenwacht op het dakterras in het kader van de nationale zonnekijkdag.
Of kruip je liever in een UFO voor een super coole selfie? Kom zeker eens langs in het Duinenhuis!07 - 14 - 21 - 28.07 & 04 - 11 - 18 - 25.08.22
Ook niet te missen zijn de wekelijkse Soirées aan Zee
waarbij je kan genieten op het dakterras van de
schitterende zonsondergang en nadien de sterrenbeelden
kan bewonderen via een blik door de telescoop.
GRATIS TOEGANG


Deelnemen aan een leuk zomerkamp?

Zin in een super tof avonturenkamp? Schrijf je dan nu in voor het Zomerkamp (1-5 aug)!
Meer info vind je in het overzicht kampenaanbod.

 


Kustsafari: Fietstocht door Koksijde op zoek naar de Big Five

Ontdek deze zomer 5 bijzondere soorten tijdens één van de 4 begeleide fietstochten door Koksijde. Zin in een klimaatneutrale safaritocht? Onder begeleiding van een natuurgids ga je met de fiets op zoek naar de ‘Big Five’ van Koksijde. Je ontdekt waarom deze dieren en planten zo bijzonder zijn voor voor onze streek. Onderweg fiets je langs en door verschillende natuurgebieden.

Praktisch:

Fietstocht voor volwassenen. Start om 9.45 aan het Duinenhuis. 

Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via onderstaande link:

woe 29 juni: https://www.eventbrite.be/e/tickets-kustsafari-fietstocht-door-koksijde-op-zoek-naar-de-big-five-331817112917

do 30 juni: https://www.eventbrite.be/e/tickets-kustsafari-fietstocht-door-koksijde-op-zoek-naar-de-big-five-332541128467

woe 20 juli: https://www.eventbrite.be/e/tickets-kustsafari-fietstocht-door-koksijde-op-zoek-naar-de-big-five-332541288947

do 21 juli: https://www.eventbrite.be/e/tickets-kustsafari-fietstocht-door-koksijde-op-zoek-naar-de-big-five-332541459457

Afstand: ongeveer 20 km (ongeveer 2,5 uur)

Breng je eigen fiets mee en voorzie voldoende drinken voor onderweg

Een verrekijker kan van pas komen

Deze fietstocht maakt deel uit van de zomerreeks Kustsafari. Dit zijn 20 begeleide wandel- en fietssafari’s tussen Knokke en De Panne op zoek naar de koestersoorten van de Kust. Alle locaties en data vind je op www.dekust.be/kustsafari


Zoek je een boeiende activiteit voor je klas?

Neem dan een kijkje in de brochure Uit met je klas! Daar vind je alle strand- en duinenactiviteiten en alle informatie om te reserveren.

 

Nieuwsbrief