U bent hier

Cultuur & Erfgoed

Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 40
E-mailadres: 
cultuur [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 u.
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u.
Alle openingsuren

Sluitingsdagen

maandag 26 december 2022
2de kerstdag

Wat doen we?

Cultuur

Ontdek alles over (de organisatie van) kunsttentoonstellingen en Kunstencentrum Ten Bogaerde. Sommige tentoonstellingen komen jaarlijks terug zoals Cabin Art.

Ook het rijke kunstenpatrimonium, het Cultuur Forum en de socio-culturele verenigingen en de subsidies horen thuis onder deze dienst.

Het kunstpatrimonium is makkelijk terug te vinden via een 'app'. Dan heb je een kunstgids op zak voor alle kunstwerken die je op straat kan zien.

Volgende publieke activiteiten worden ook door deze dienst georganiseerd: Erfgoeddag, Open Monumentendag, Bunkerdag, Week van de Begraafplaatsen, Reveil, Camping Cultuur en de vaste rondleidingen met gids. Maar ook de cultuurkampen.

Ook het Huisje Nys-Vermoote gekend als het 'Jommekeshuis' en het Vanneuvillehuis zijn een bezoekje waard. Alle info over deze ideale gezinsuitstap vind je door te klikken op de link.

Koksijde speelt daarnaast een cruciale rol binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Viertoren

Erfgoed

Koksijde is erkend als onroerenderfgoedgemeente​​​: hier ontdek je meer over ​de gemeentelijke restauratiepremies, het beschermde dorpsgezicht Quartier Sénegalais en de gemeentelijke adviesraad onroerend erfgoed.

Wat er in Koksijde en Oostduinkerke allemaal te zien is als erfgoed kan je leren in deze 13 erfgoedwandelingen.

Als je vragen hebt over metaaldetectie, kan je ook bij ons terecht.

Erfgoed omvat meer dan 'onroerend' erfgoed alleen. Bij ons kan je terecht met alle vragen rond erfgoed. Wij begeleiden je naar de specialisten binnen de gemeente binnen elk erfgoeddomein (o.a. cultureel- , immaterieel- of varend erfgoed).