U bent hier

Coronavirus: laatste updates


De laatste updates, alle maatregelen en info staan gebundeld op www.koksijde.be/corona
Waar moet je een mondmasker dragen? Check www.koksijde.be/mondmaskers

22 augustus 2022

In september start de overheid een nieuwe vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Die moet extra bescherming bieden tijdens de herfst. Binnen een tweetal weken worden de eerste uitnodigingen verstuurd.

23 mei 2022

Binnenkort starten opnieuw de vaccinaties voor mensen vanaf 80 jaar. Die vinden nog steeds plaats in het vaccinatiecentrum Furnevent in Veurne.

23 mei 2022

De coronabarometer die sinds maart dit jaar op code geel stond, wordt gedeactiveerd. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Vanaf vandaag, maandag 23 mei, verdwijnt de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en het Passenger Locator Form voor de meeste reizen.

12 april 2022

Momenteel geldt een waakfase voor de vaccinatiecentra. Tijdens deze fase kunnen inwonersnog terecht in Furnevent voor twee prikmomenten: dinsdag 19 april en dinsdag 10 mei, telkens tussen 17 en 19 uur.

11 maart 2022

Kreeg je een e-mailuitnodiging tot vaccinatie verwijzend naar jouw My eBox? Werd je hierin aangesproken met mevrouw of meneer zonder je volledige naam? Dan kreeg je mogelijk een vals bericht rond vaccinatie. 

4 maart 2022

Het Overlegcomité kwam op vrijdag 4 maart samen. Volgende week schakelen we over naar code geel in de coronabarometer. Daardoor verdwijnen de meeste coronabeperkingen.

25 februari 2022

Mensen die het Janssenvaccin kregen als basisvaccinatie, kunnen een tweede boostervaccin krijgen met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna) nadat ze eerder al een eerste booster kregen.

15 februari 2022

Door het dalende aantal corona-infecties en de heel hoge vaccinatiegraad in onze regio, komt er een einde aan de grootschalige vaccinatiecampagne.

11 februari 2022

Het Overlegcomité kwam op vrijdag 11 februari opnieuw samen. Volgende week schakelen we over naar code oranje in de coronabarometer. Dat betekent soepelere regels voor evenementen, vrijetijdsactiviteiten en horeca, vanaf vrijdag 18 februari.

2 februari 2022

Kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Koksijde kregen via school het eerste kindervaccin tegen covid. De samenwerking tussen de scholen en het vaccinatiecentrum maakte het mogelijk om dit op een goede manier te organiseren. Ook om de toestemming van de ouders goed te regelen.

21 januari 2022

Het Overlegcomité kwam vandaag (21januari) opnieuw samen en boog zich over de coronabarometer. De coronabarometer gaat in op 28 januari en start in code rood.

6 januari 2022

et Overlegcomité kwam vandaag (6 januari) opnieuw samen en kondigde geen bijkomende maatregelen aan. Dat betekent dat de scholen maandag heropenen.

5 januari 2022

De Interministeriele Conferentie Volksgezondheid en het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid hebben beslist dat alle kinderen van 5 tot 11 jaar de kans krijgen om zich te laten vaccineren tegen covid-19. Deze vaccinatie wordt aangeraden, maar is niet verplicht. De vaccinatiecentra beginnen binnen enkele weken met de vaccinatie van deze leeftijdsgroep.

23 december 2021

In navolging van het overlegcomité van 22 december en de federale maatregelen die werden opgelegd, nam de crisiscel van Koksijde op 23 december deze maatregelen:

22 december 2021

Het overlegcomité kwam vandaag (22/12) opnieuw samen en kondigde bijkomende maatregelen aan. Begin januari volgt een nieuw overlegcomité.

22 december 2021

En dat doen ze in volle kerstsfeer. De burgemeesters van Koksijde, Veurne en Nieuwpoort kwamen – in naam van alle lokale besturen - de centrumleiders en vrijwilligers alvast bedanken voor hun extra inzet. Want die inzet loont.

11 december 2021

Vanuit de media komen berichten over een haperende vaccinatiecampagne tijdens de kerstdagen. Meerdere vaccinatiecentra sluiten dan de deuren. Dit is niet het geval voor Furnevent.

3 december 2021

Het Overlegcomité kwam - vroeger dan gepland - opnieuw samen. Ze hebben bijkomende maatregelen aangekondigd om de stijging van de coronacijfers te stoppen.

2 december 2021

Het aantal besmettingen blijft stijgen. Daarom besliste de crisiscel van Koksijde om o.a. alle culturele voorstellingen te annuleren tot eind dit jaar.

26 november 2021

Het Overlegcomité kwam - vroeger dan gepland - opnieuw samen. Ze hebben bijkomende maatregelen aangekondigd om de stijging van de coronacijfers een halt toe te roepen. Deze gaan in op zaterdag 27 november en lopen tot 28 januari.

25 november 2021

Al sinds eind oktober zien we een felle stijging van de besmettingscijfers. De kerstmarkt en de Sylvestervuren gaan alvast niet door.

23 november 2021

De vaccinatiecentra zijn al volop bezig met de toediening van herhalingsvaccins. Die versterken opnieuw je immuniteit tegen het coronavirus. Zo ben je beter beschermd tegen ernstige symptomen en ziekenhuisopname.

18 november 2021

Het Overlegcomité kwam opnieuw samen. Ze kondigden bijkomende maatregelen aan om de stijging van de coronacijfers een halt toe te roepen.

12 november 2021

Voor 20 december krijgen alle 65-plussers een derde prik. De uitnodigingen worden wekelijks uitgestuurd. Let wel: de volgorde hangt af van welk vaccin je eerst kreeg. Voor de derde prik moet er minstens zes maanden tijd zitten tussen prik 2 en 3 bij Pfizer, vier maanden bij Astrazeneca.

9 november 2021

Vanaf 1 november moet je jouw Covid Safe Ticket tonen in de fitness en de horeca-zaken. Heb jij je Covid-certificaat nog niet?

26 oktober 2021

Een nieuw Overlegcomité kwam op dinsdag 26 oktober vervroegd samen. Om de snel stijgende coronacijfers in ons land het hoofd te bieden, werden drie belangrijke beslissingen genomen.

22 oktober 2021

Wil je nog een eerste of tweede vaccin? Neem dan vandaag nog contact op met vaccinatiecentrum Furnevent op het gratis nummer 0800 200 74.

11 oktober 2021

De vaccinatiecampagne in het centrum Furnevent zit er bijna op. Wie snel is, kan zich nog laten vaccineren. Iedereen komt in aanmerking, ook als je eerder het vaccin geweigerd hebt, of niet op je eerdere afspraak bent komen opdagen.

17 september 2021

Op vrijdag 17 september kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Dit werd beslist:

17 september 2021

Vaccinatiecentrum Furnevent zet tussen 28 september en 6 oktober een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Het gaat om iets meer dan 2600 mensen.

20 augustus 2021

Op vrijdag 20 augustus kwam een nieuw Overlegcomité samen. Dit werd beslist:

27 juli 2021

Iedereen vanaf 12 jaar (mits toestemming van ouder(s) / voogd) kan zich voortaan op de QVAX-reservelijst aanmelden via www.qvax.be. Denk eraan: wie jonger is dan 16 jaar, moet bij de prik vergezeld worden door een ouder of moet een toelatingsbrief bij zich hebben. Meer info op www.QVAX.be

27 juli 2021

Momenteel worden phishing-e-mails rondgestuurd die melden dat er "urgente documenten in uw "My e-Box in verband met uw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met deze frauduleuze link proberen deze e-mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. Ga hier niet op in.

27 juli 2021

Sinds 1 juli kan je via QVAX aangeven dat je nu wel gevaccineerd wil worden, nadat je eerder de vaccinatie geweigerd hebt. Dat heet de 'reactivatie voor COVID-19 vaccinatie'. Je reactiveert je vaccinatiecode, die je eerder had gedeactiveerd door het vaccin te weigeren.

30 juni 2021

Van 1 juli tot 3 september vangt een huisarts in de wachtpost dringende consultaties op voor mensen die op vakantie zijn. De wachtpost ligt in Veurne: Iepersesteenweg 99/0101.

18 juni 2021

Een nieuw overlegcomité kwam op 18 juni samen om huidige maatregelen te evalueren. Op 27 juni kunnen we de tweede stap zetten in het zomerplan. Op 16 juli volgt er een nieuw overlegcomité

15 juni 2021

Onze gemeente blijft het uitstekend doen tijdens deze vaccinatiecampagne.

14 juni 2021

Momenteel worden mensen jonger dan 41 jaar standaard niet uitgenodigd voor een vaccinatie met een Johnson & Johnson-vaccin in de vaccinatiecentra. Zij kunnen binnenkort wel gevaccineerd worden met dit vaccin als ze eerst voldoende geïnformeerd worden en zelf aangeven met dit vaccin gevaccineerd te willen worden.

4 juni 2021

Een nieuw overlegcomité kwam vandaag samen om de maatregelen te bespreken.

3 juni 2021

Vanaf 1 juni werkt jouw vaccinatiecentrum Furnevent met de reservelijst QVAX van de federale overheid. Met die reservelijst kan het centrum extra mensen oproepen voor een vaccinatie en zo voorkomen dat er spuitjes niet gebruikt worden omdat mensen niet op hun uitnodiging ingaan of niet komen opdagen. Iedereen kan zich op de reservelijst QVAX inschrijven.

28 mei 2021

Woensdagavond 26 mei werd beslist om enkel nog Johnson & Johnson-vaccins te zetten bij 40-plussers. Dat zorgde voor spannende momenten in Furnevent.

28 mei 2021

Wat gebeurde er tijdens de voorbije maanden tijdens de vaccinatiecampagne in Furnevent?

27 mei 2021

De app 'Crisis Information Translated' bevat een verzameling van de actuele coronamaatregelen die van toepassing zijn in ons land. Ze zijn opgesteld door het federaal crisiscentrum.

11 mei 2021

Het overlegcomité kwam op dinsdag 11/05 samen om de genomen coronamaatregelen te evalueren. Er worden 5 richtdata voorgesteld om te versoepelen. Stapsgewijs zou er op die data meer mogelijk zijn.

28 april 2021

Er zijn al een aantal testen - te koop bij de apotheek - en ze verschillen. Maar wat leer je uit die zelftest en waarvoor kan je hem gebruiken en waarvoor niet?

27 april 2021

Bij de start van de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 was er nog te weinig data beschikbaar om de vaccinatie bij zwangere vrouwen aan te bevelen. Intussen zijn er meer resultaten bekend en adviseert de Hoge Gezondheidsraad om zwangere vrouwen prioritair te vaccineren tegen COVID-19.

27 april 2021

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. In Furnevent heeft in principe iedereen van 65 of ouder die zich wilde laten vaccineren, een vaccin gekregen.

26 april 2021

Je vaccinatie geannuleerd omdat je op vakantie ging? Annuleer dan ook je tweede prik. Tijdens de paasvakantie hebben een aantal mensen hun vaccinafspraak geannuleerd omdat ze op vakantie waren. Dat mag natuurlijk. Je moet dan echter ook je afspraak voor je tweede inenting annuleren.

15 april 2021

65-plussers mogen zich opgeven voor de reservelijst om zich te laten vaccineren in Furnevent.

14 april 2021

Het overlegcomité kwam op 14 april samen samen om de genomen coronamaatregelen te evalueren.

14 april 2021

De vaccinatiecampagne in Furnevent komt op kruissnelheid. Op 14 april werd de 10.000e prik gegeven aan Gilles Brogniez uit Koksijde. 

13 april 2021

Zelf 65-plusser? Woon je samen met iemand die ook ouder is dan 65? En wil je samen gevaccineerd worden? Dat is slechts in bepaalde gevallen mogelijk.

12 april 2021

Mensen met een gezondheidsrisico en jonger dan 65 jaar zijn de volgende groep die gevaccineerd wordt. Ze krijgen voorrang op de algemene groep volwassenen tussen 18 en 65 jaar.

26 maart 2021

In het overlegcomité van 24 maart werd beslist dat de lagere scholen de deuren sluiten in de week voor de paasvakantie. Voor de kleuters heerste nog onduidelijkheid over het al dan niet openhouden van de kleuterafdelingen.

25 maart 2021

Ga je als mantelzorger mee naar het vaccinatiecentrum Furnevent? Kom op tijd: niet te laat, maar zeker niet te vroeg! De voorbije vaccinatiedagen konden we vaststellen dat mensen soms tot anderhalf uur te vroeg aanwezig waren.

24 maart 2021

Het overlegcomité - dat vandaag (24/03) vroeger is samengekomen dan aangekondigd - heeft heel wat nieuwe maatregelen ingeroepen om de derde golf onder controle te krijgen.

23 maart 2021

Tijdens de paasvakantie draagt iedereen vanaf 13 jaar in Koksijde opnieuw een mondmasker op het hele grondgebied en dit tussen 8 en 19 uur. Dat heeft burgemeester Marc Vanden Bussche beslist om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

23 maart 2021

In deze video ontdek je alles wat je moet weten over vaccinatiecentrum Furnevent

19 maart 2021

Doordat de coronacijfers opnieuw de hoogte ingaan, kwam het Overlegcomité vandaag (19/3) al samen. Dat is een week vroeger dan voorzien. Er werden enkele nieuwe belangrijke beslissingen genomen om een 3e golf te vermijden.

17 maart 2021

Team Callcenter: Stel je snel kandidaat Ben je communicatief sterk, steeds respectvol en geduldig? Werk je graag met Office Tools en schrikt werken met een nieuw programma (Doclr) je niet af? Wil je ook graag deel uitmaken van het Furnevent-vaccinatiecentrum-Team?

1 maart 2021

Het vaccinatiecentrum in Veurne, waar inwoners van de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne hun vaccinatie zullen kunnen krijgen, werkt niet met zogenaamde “wachtlijsten” waarvoor burgers zich zouden kunnen aanmelden. Het is dus niet nodig om langs te gaan in Veurne noch om uw gemeente te contacteren om op dergelijk (niet-bestaande) lijst een plek te bemachtigen.

26 februari 2021

De enige verandering op 1 maart is de heropening van de niet-medische contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten.

24 februari 2021

Vanaf maart start in de eerstelijnszone Westkust en Polder de vaccinatie voor mensen met essentiële beroepen en mensen in risicogroepen. Als je tot één van beide groepen behoort krijg je binnenkort een uitnodiging in je brievenbus, in je mailbox, of als sms op je telefoon.

20 februari 2021

Yes, we can! Vandaag is de vaccinatiecampagne binnen Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort officieel van start gegaan. In het vaccinatiecentrum Furnevent kregen 200 zorgverleners en veiligheidspersoneel hun eerste dosis van het Astra Zeneca-vaccin.

12 februari 2021

Nadat Lokaal Bestuur Koksijde het bericht kreeg dat enkele leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Koksijde positief testten op de Britse variant van COVID-19, brachten we de uitbraak in kaart. Uit de eerste testresultaten bleek dat meerdere leerlingen uit verschillende gezinnen besmet zijn – waardoor het gaat om een clusteruitbraak.

11 februari 2021

Koksijdse crisiscel beslist om alle recreatieve en sportieve indooractiviteiten, alle lessen van het deeltijds kunstonderwijs, alle indooractiviteiten in georganiseerd verband (sportkampen, jeugdbeweging,..), het natuurkamp Duinenhuis, Techniekacademie en de buitenschoolse kinderopvang op te schorten op het volledige grondgebied van Koksijde en dit tot en met 21 februari 2021.

9 februari 2021

De gemeentelijke basisschool van Koksijde (kleuter- en lagere afdeling) wordt gesloten t.e.m. de krokusvakantie. In 3 klassen van de lagere afdeling is er een leerling positief getest op Covid-19.

5 februari 2021

Het Overlegcomité heeft vandaag (05/02) enkele versoepelingen aangekondigd.

29 januari 2021

Goed nieuws voor de inwoners van Alveringem, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Evenementenhal Furnevent is helemaal omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. De verschillende lijnen staan klaar om zo’n 66.000 inwoners te ontvangen.

28 januari 2021

In woonzorgcentrum De Brink zijn na testing enkele bewoners en personeelsleden positief bevonden.

28 januari 2021

Het Overlegcomité nam deze week ook enkele belangrijke beslissingen over de maatregelen in de sport. De crisiscel van Lokaal Bestuur Koksijde heeft besloten exact dezelfde regels te hanteren. Deze regels gaan in Koksijde in vanaf vrijdag 29/01/2021.

22 januari 2021

Het Overlegcomité kwam vandaag opnieuw samen voor een tussentijds overleg over de huidige coronamaatregelen. Er werden enkele nieuwe belangrijke beslissingen genomen om een eventuele 3e golf te vermijden.

21 januari 2021

Door de coronacrisis geldt er een beperkte bezoekregeling in het az West in Veurne. Een maatregel die voor zowel patiënt als bezoeker zwaar is. Daarom slaan Lokaal Bestuur Koksijde en AZ West de handen in elkaar zodat inwoners van Koksijde - die geen smartphone, computer of tablet hebben - toch kunnen videochatten met patiënten in het ziekenhuis.

12 januari 2021

Een vaccin beschermt je als individu. En als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is de hele samenleving beschermd. Als je je laat inenten, bouw je dus mee aan de groepsimmuniteit om dit virus uit de samenleving te krijgen.

5 januari 2021

Het is vanaf 4 januari alleen verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten (Zeelaan, Strandlaan en Leopold II-laan) van 8 uur tot 19 uur.

30 december 2020

Het overlegcomité heeft op woensdag 30 december enkele beslissingen genomen voor reizigers. Zo werden de reisregels aangescherpt. Deze verstrengingen gebeuren om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van de nieuwe variant van COVID-19 tegen te gaan.

18 december 2020

Het Overlegcomité kwam vandaag opnieuw samen voor een tussentijds overleg over de huidige coronamaatregelen. Er werden enkele nieuwe belangrijke beslissingen genomen om een eventuele 3e golf ter vermijden.

1 december 2020

In het college van burgemeester en schepenen werd beslist om geen carnavalsactiviteiten te organiseren in 2021.

30 november 2020

Ook goed nieuws voor onze zwemmers! Het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker opent op 7 december opnieuw de deuren (enkel het instructie- en kinderbad).

30 november 2020

Het Abdijmuseum opent terug de deuren vanaf vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie. Dat werd vandaag beslist door de burgemeester en schepen van Cultuur – nadat het Overlegcomité aankondigde dat musea mogen heropenen op een veilige manier.

27 november 2020

De Nationale Veiligheidsraad kwam vandaag opnieuw bijeen om te overleggen over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen.

4 november 2020

In deze woelige tijden lijkt studeren een nog moeilijkere puzzel dan anders. Daarom verzamelden we enkele tips!

30 oktober 2020

Het overlegcomité kondigde op vrijdag 30 oktober de nieuwe maatregelen in de strijd tegen #COVID19 aan. De maatregelen gaan zondag 1 november om middernacht in.

30 oktober 2020

Op alle voor publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van de Westkustgemeenten – waaronder ook Koksijde - moeten inwoners, tweedeverblijvers en toeristen vanaf 13 jaar een mondmasker dragen. Deze verplichting gaat onmiddellijk in. Pas als de cijfers de goede richting opgaan, wordt nagegaan of dit reglement wordt versoepeld.

30 oktober 2020

Ons land zal voorlopig alleen risicogroepen voorzien van een griepprik. De geplande tweede fase gericht op de volledige bevolking zou van start gaan op 15 november, maar dat wordt geannuleerd. Deze beslissing werd bekendgemaakt door de interministeriële conferentie volksgezondheid.

30 oktober 2020

Gouverneur West-Vlaanderen neemt extra maatregelen in West-Vlaanderen

29 oktober 2020

Volgens het MB van de federale regering is indoor sporten nu ook voor -13 jaar verboden tenzij het in het kader van (buiten)schoolse activiteiten of een kamp is. Dat betekent dat sporten in clubverband indoor voor alle leeftijden niet meer mag vanaf vandaag, en dat voorlopig tot en met 19 november.

28 oktober 2020

Naar aanleiding van de beslissingen van de Vlaamse regering gisteren heeft de crisiscel onder leiding van de burgemeester beslist dat alle activiteiten in onze gemeente tijdens de herfstvakantie geannuleerd worden. Onze musea en het cultuurcentrum CasinoKoksijde sluiten vanavond de deuren.

27 oktober 2020

De Vlaamse regering kondigde opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen COVID-19. De maatregelen gaan op woensdag 28 oktober om middernacht al in en niet op vrijdag 30 oktober zoals eerder werd aangekondigd.

26 oktober 2020

Hoge Blekkerbad sluit de deuren vanaf dinsdag 27 oktober

23 oktober 2020

Het Overlegcomité kondigde een aantal strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19.

21 oktober 2020

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

16 oktober 2020

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen #COVID19. De maatregelen gaan vanaf maandag 19 oktober van kracht.

13 oktober 2020

Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19. Dat had de burgemeester vorige week beslist om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. Dit burgemeestersbesluit is nu opgeheven. Het restaurant kan opnieuw openen.

13 oktober 2020

Ook in Koksijde ontsnappen we niet aan de tweede coronagolf! We moeten ons allen schrap zetten: handen wassen, bubbels respecteren, afstand houden en mondmaskers opzetten waar nodig! Restaurant 't Lusthof sloot preventief de deuren nadat er contact was met een persoon die besmet is met #COVID19.

12 oktober 2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft zopas beslist om de sportkampen tijdens de herfstvakantie te annuleren. Datzelfde geldt ook voor de golfstages.

12 oktober 2020

Vanaf woensdag 14/10 schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist na overleg met de sportsector.

10 oktober 2020

Vandaag, 10 october 2020 werd een medewerker van het "cinema K-fe" in Koksijde positief bevonden op COVID-19.

30 september 2020

De Koksijdse gemeenteraad bekrachtigde het reglement voor een bijkomende toelage van 50 procent aan de lokale socioculturele, sport- en jeugdverenigingen. Dit reglement geeft aan welke verenigingen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Daarnaast keurde de raad het reglement goed dat bepaalt dat een vereniging recht heeft op een financiële compensatie (bv.

19 september 2020

We kregen zonet de officiële cijfers binnen met het aantal besmettingen in Vlaanderen. Onze gemeente kleurt vandaag officieel oranje. Dit is geen reden tot paniek. Maar we vinden het als Lokaal Bestuur wel belangrijk om u hiervan op de hoogte te brengen.