U bent hier

Conflicten met meeuwen

Gemeente Koksijde werkt samen met het Meeuwenteam van het VOC Vogelopvangcentrum Oostende. Het Meeuwenteam kijkt hoe conflictsituaties tussen meeuwen en mensen op een legale, wetenschappelijk onderbouwde manier en met respect voor het dierenwelzijn op te lossen.

Door slinkende open ruimte om te broeden, passen meeuwen zich aan en vestigen zich op platte daken in het centrum. De mens is voor hen een handige buur: naast nestgelegenheid, hebben wij ook voedsel op overschot.

Gun meeuwen geen fastfood

Plaats geen afvalzakken buiten, anders trek je meeuwen aan. Maak gebruik van ons containersysteem. Wie plaats heeft voor een zak, heeft plaats voor een bak. Verschillende groottes, al dan niet met slot. Geen idee hoe groot een 40 l, 140 l of 240 l is? Kom de containers bekijken op de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling in het gemeentehuis.

Nog geen container?

Vraag vandaag nog jouw huis-container aan via www.ivvo.be/container-restafval-gft of bel naar de klantendienst van de afvalintercommunale IVVO 057 21 41 60.

Tijdelijke verblijver?

Je bent niet steeds aanwezig om de container terug binnen te halen na ledigen? Gebruik reglementaire afvalzakken en deponeer ze in de semi-ondergrondse containers (ligging inzamelpunten).

Conflictsituaties met meeuwen?

Laat het ons weten via het digitaal aanvraagformulier interventie Meeuwenteam. Het meeuwenteam zal je contacteren. Samen kunnen jullie naar een oplossing zoeken. Eens jongen in het nest, is interventie echter niet meer mogelijk. Dien niettemin het formulier in. Het Meeuwenteam zal je contacteren om samen een oplossing te zoeken hoe hinder in de toekomst te voorkomen.