U bent hier

Van waar komt het water dat op Koksijde Golf ter Hille wordt gesproeid?

Koksijde Golf ter Hille maakt geen gebruik van water uit het IJzer bekken en wordt geïrrigeerd met oppervlaktewater dat verzameld wordt in de vijvers. De voorraad slinkt, maar ze maken nog steeds gebruik van hun eigen aangelegde reserves.

In deze periode van extreme droogte is het ook op Koksijde Golf ter Hille alle hens aan dek. Het gras, dat op zeer korte hoogte gemaaid wordt, moet over voldoende water beschikken om te kunnen overleven. Dit gebeurt ofwel op natuurlijke wijze via regen, ofwel gestuurd via beregening.

Waterhuishouding quasi volledig onafhankelijk

Omdat water zeer belangrijk is voor het onderhoud van het golfterrein, werd in het ontwerp van het golfterrein heel veel geïnvesteerd in nieuwe technologie en ervoor gezorgd dat de waterhuishouding quasi volledig onafhankelijk kan worden beheerd. Op Koksijde Golf ter Hille wordt maximaal gebruikgemaakt van het hemelwater dat op het terrein valt.

Water uit de vijvers

Koksijde Golf ter Hille bestaat uit 10 ha waterpartijen verdeeld over 27 vijvers. Samen kunnen ze ongeveer 90.000 m³ water bufferen.

Er wordt geen grondwater opgepompt. De beregening wordt gevoed vanuit de vijvers waarvan de bodem is bekleed met een kunststoffolie. Deze vijvers zijn dus volledig afgescheiden van het grondwater. Dat gebeurt omdat het grondwater een andere samenstelling heeft, maar vooral ook om de ondergrond niet uit te drogen.

Efficiënt en duurzaam gebruik

Dit irrigatiesysteem bestaat uit een netwerk van ondergrondse buizen en 906 sproeikoppen of sprinklers langs elke green, tee en fairway en uit computergestuurde programma’s, die ook rekening houden met het weer en de vochtigheidsgraad van de bodem. Op die manier kan het water zo efficiënt en duurzaam mogelijk gebruikt worden en wordt verspilling vermeden.

 

Vertel het verder