U bent hier

Art Talk Ten Bogaerde op zondag 16 juli

Panelgesprek: Het portret voor en na de jaren 70
Met: Chantal Grard, Adriaan Raemdonck en Niko Goffin

Praktisch

  • Zondag 16 juli om 10 uur in het Kunstencentrum Ten Bogaerde
  • Inschrijven is gewenst, via cultuur [at] koksijde.be
  • Inbegrepen in het toegangsticket (alle info m.b.t. openingsuren en ticketprijzen is te vinden op de pagina van het Kunstencentrum)

Good Boy Bad Boy

In Ten Bogaerde wordt het portret in de hedendaagse kunst benaderd vanuit verschillende invalshoeken: de vaste collectie George Grard en de tijdelijke expo Good Boy Bad Boy. We krijgen enerzijds werken van vóór de jaren 70 en anderzijds werken van na de jaren 70 te zien.

In een panelgesprek gaan Chantal Grard (behoedster van de collectie Grard) en Adriaan Raemdonck (van galerij De Zwarte Panter, vriend van George Grard) samen op zoek naar tegenstellingen en gelijkenissen tussen de gepresenteerde werken. Wat met het menselijk lichaam in de kunst van Grard naast de video art van Bruce Nauman? Het publieke popicoon tegenover het intieme model van Grard? Hoe evolueert portretkunst na Wereldoorlog II? Kunsthistoricus Niko Goffin treedt op als moderator en zoekt in een dialoog met het publiek naar de filosofische en esthetische waarden die deze tegenstellingen en gelijkenissen voeden.

Vertel het verder